Simona Halep riscă să iasă din top 10 WTA după Roland Garros Sport

Simona Halep riscă să iasă din top 10 WTA după Roland Garros

Turneul de Mare Șlem de la Paris, Roland Garros, este singurul mare turneu pe care Simona Halep a reușit să și-l treacă în palmares. În 2018, după o finală cu Sloane Stephens, Simona a reușit să scape de povara câștigării primului turneu cu adevărat major.

Numai că, în acest moment, performanța obținută de constănțeancă în urmă cu un an se poate întoarce împotriva ei precum un bumerang! Mai exact, Simona are de apărat 2000 de puncte în clasamentul mondial WTA. Astfel, este nevoită să aibă un parcurs cât mai lung la Roland Garros pentru a nu risca să iasă după mulți ani din topul celor mai bune jucătoare de tenis din lume. Mai exact, Halep are nevoie să ajungă cel puțin până în faza sferturilor de finală pentru a nu ieși, în urma jocului rezultatelor, din topul mondial.

Acest lucru se anunță a fi cu atât mai complicat cu cât Simona Halep nu pare a traversa cea mai bună formă. În 2019, sportiva din Constanța a avut evoluții considerate ca fiind mai degrabă modeste. În ciuda acestui fapt, Simona este considerată principala favorită la câștigarea turneului de casele de pariuri sportive. Cu o cotă de 5, Simona este urmată de Naomi Osaka și Kiki Bertens (ambele cu câte o cotă de 10), în vreme ce Gabrine Muguruza și Serena Williams au ambele o cotă de 12 pentru triumful de anul acesta din capitala Franței.