Șmecheria și paranghelia salvează România Opinii

Șmecheria și paranghelia salvează România

Hristos a înviat! Din fericire, noi, românii, am dat dovadă că suntem oameni responsabili. Că ne-a fost frică sau că așa am crezut noi de cuviință, chiar nu contează. Trebuie să ne felicităm sincer pentru că am trecut această încercare, deși, între noi fie vorba, tuturor ne-a cam fost frică de ceea ce s-ar putea întâmpla în preajma bisericilor în noaptea Învierii. A fost un test al maturității și al implicării sociale pe care mulți l-am fi crezut imposibil în urmă cu câteva săptămâni.

Șmecheria și paranghelia au cam speriat România

Dincolo de comportamentul majorității românilor, au fost și destui care au rămas încremeniți în proiectul de țară: șmecheria și paranghelia. În orice ordine doriți.

Așa se face că Poliția Română a avut parte de un Paște tare agitat, în care a ciocnit pulane pe spinare și cătușe în loc de ouă roșii. S-a lăsat cu tăieri (nu de miei), cu împărtășanii la vadră și cu ciocniri violente (nu de ouă) în anumite orășele și cartiere sărace, defavorizate din țară. Pentru că de ce?, cum ar zice nea Gigi Becali. Pentru că dincolo de cei responsabili și la locul lor, avem și noi uscăturile noastre care au înțeles să sărbătorească cea mai mare sărbătoare a Creștinității prin mandibule rupte și dinți sparți. Pentru că Învierea Domnului e motiv să bei să te pui în cap, ca un bun creștin ce ești. Nu în ultimul rând, pentru că tu ești șmecher și ai fenta-n sânge. Iar dreptul la chefuri nu ți-l poate lua nici Orban, nici Iohannis, nici Covidu’.

Așa că putea fi perfect, dar nu a fost. Cazuri izolate ce e drept, dar, credem noi, cam multe. Iar de aici apare întrebarea pe care ne e frică să o punem de cele mai multe ori: ce ne facem cu ăștia? Când vom termina cu șmecheria și paranghelia din țara asta? Când vom avea curajul să intrăm în ei cu legi severe și APLICATE? Când vom opri acest sport național al dansului la buricul gol?

Citește și:
Destinul nu ne arată altă cale
Lumina de care avem nevoie e înăuntrul nostru