Șocul primei etape de Champions League l-a produs Olympique Lyon Sport

Șocul primei etape de Champions League l-a produs Olympique Lyon

Miercuri seară s-au disputat și restul meciurilor din prima etapă a fazei grupelor din UEFA Champions League, cea mai puternică competiție intercluburi din lume. ultimele opt partide au adus și primul șoc cu adevărat mare al acestei ediții: campioana Angliei și una dintre cele mai puternice echipe ale continentului, a cedat pe teren propriu cu 1-2 în fața francezilor de la Olympique Lyon. Tot în cadrul grupei F, formația ucraineană Șahtior Donețk a remizat (scor 2 la 2) pe teren propriu cu nemții de la Hoffenheim, debutanți în Liga Campionilor.

Seara a doua a UCL a început cu un meci din grupa E. La Amsterdam, în fața unui stadion arhiplin, Ajax a revenit într-un meci de Liga Campionilor contra elenilor de la AEK Atena. Meciul s-a desfășurat într-o singură direcție, astfel că lăncierii au fost declarați victorioși până la urmă cu un scor de neprezentare: 3 la 0. În aceeași grupă, la Lisabona, Benfica a primit vizita celor de la Bayern Munchen, una dintre favoritele competiției și din acest sezon. Bavarezii nu le-au dat nicio speranță gazdelor, impunându-se la capătul unui meci controlat în totalitate cu 2-0.

Prima etapă din ligă s-a dovedit a fi de bun augur și pentru campioana ultimilor ani, Real Madrid, care a primit pe Santiago Bernabeu vizita italienilor de la AS Roma. Chiar și fără Cristiano Ronaldo, „galacticii” au arătat poftă mare de joc și au surclasat pe Roma cu 3-0. Tot în grupa G, Viktoria Plzen și CSKA Moscova au remizat într-un meci plin de evenimente, scor 2 la 2. Golul egalizator al rușilor a venit din lovitură de la 11 metri, în cel de-al cincilea minut al prelungirilor.

În grupa H, Manchester United a trecut fără niciun fel de probleme de elvețienii de la Young Boys, impunându-se pe teren străin cu 3-0, în urma unui meci mare făcut de francezul Paul Pogba. La Valencia, Juventus a jucat o bună bucată de meci în inferioritate numerică din cauza eliminării lui Cristiano Ronaldo, dar a reușit să se impună cu 2-0 grație unei duble semnate de Pjanic, ambele goluri venind din lovituri de la 11 metri.