Suntem aproape să aflăm componența grupelor din Champions League Sport

Suntem aproape să aflăm componența grupelor din Champions League

Astăzi, la Monaco, va avea loc tragerea la sorți a grupelor UEFA Champions League la fotbal. Ediția din acest an a celei mai puternice competiții fotbalistice intercluburi din lume se anunță a fi una dintre cele mai spectaculoase din ultimii ani, având în vedere că sunt puține nume importante care nu se află la start (printre care Arsenal Londra, Chelsea Londra sau AC Milan).

Cele patru urne valorice din care se vor extrage grupele au fost stabilite în urma mai multor criterii, precum performanța europeană de anul trecut, performanța din campionatele naționale de anul trecut și coeficientul UEFA.

Componța urnelor este următoare, grupele urmând a avea câte o echipă din fiecare urnă:

URNA 1
Real Madrid
Atletico Madrid
FC Barcelona
Bayern Munchen
Manchester City
Juventus
PSG
Lokomotiv Moscova

URNA 2
Borussia Dortmund
FC Porto
Manchester United
Șahtior Donețk
Napoli
Tottenham
AS Roma
Benfica

URNA 3
Liverpool
Schalke 04
Olympique Lyon
AS Monaco
Ajax Amsterdam
CSKA Moscova
PSV
Valencia

URNA 4
Viktoria Plzen
Club Brugge
Young Boys
Galatasaray
Inter Milano
Hoffenheim
Steaua Roșie Belgrad
AEK Atena

Tragerea la sorți va avea loc în această seară, de la ora 19:00 și va fi transmisă în direct pe Digi Sport, Telekom Sport, Look TV și Eurosport.

Unde vedem Liga Campionilor și de la ce ore

Începând din acest an, o schimbare istorică se va produce în ceea ce privește programarea meciurilor. Astfel, dacă până acum am fost obișnuiți ca partidele să înceapă la ora 21:45, devenită istorică și de refeirnță în ultimii 25 de ani, începând cu acest an UEFA a luat hotărârea ca partidele să înceapă la ora 22:00. Totuși, din rațiuni de televizare, două meciuri din fiecare zi de competiție, în faza grupelor, vor avea ora de start 20:00 (ora României). Acest lucru va fi în favoarea microbiștilor, care vor putea viziona mai multe meciuri în direct. În România, UEFA Champions League va fi transmisă de trei televiziuni: Digi Sport, Telekom Sport și Look TV. Spre deosebire de anii trecuți, PRO TV nu va mai transmite meciuri.