Top 5 femei care au schimbat lumea Magazin

Top 5 femei care au schimbat lumea

Prin putere, curaj și dedicare, istoria a cunoscut femei care au schimbat lumea. Un top realizat de Fox 26 ne prezintă femeile care au revoluționat anumite domenii și care au contribuit la dezvoltarea știițelor și a societății actuale, așa cum o cunoaștem acum.

Aceste femei sunt pentru noi exemple reale care ne motivează și ne inspiră zi de zi. Citește mai jos poveștile impresionante despre cele 5 femei care au schimbat lumea.

Marie Curie

Marie Curie a fost cunoscută pentru descoperirea radiului și poloniului. De asemenea, Marie Curie a fost prima femeie care a câștigat Premiul Noble și singura savantă care a primit două premii Nobel în două domenii științifice diferite – fizică și chimie. Este cunoscută pentru cercetările sale în domeniul elementelor radioactive, al radioactivității naturale și al aplicațiilor acestora în medicină.

Marie Curie
Sursă foto

Clara Barton

Clara Barton a fondat Crucea Roșie Americană în 1881, pe care a condus-o timp de 23 de ani. Barton a renunțat la slujbă când a izbucnit războiul civil, luându-și misiunea de a aduce echipamente medicale soldaților Uniunii care aveau nevoie, ceea ce i-a adus porecla de „îngerul câmpului de luptă”.

Clara Barton
Sursă foto

Valentina Tereshkova

Valentina Tereshkova a fost prima femeie care a călătorit în spațiu. A fost selectată din peste 400 de solicitanți pentru pilotarea Vostok 6 pe 16 iunie 1963. A petrecut aproape trei zile în spațiu și a orbitat Pământul de 48 de ori.

Sursă foto

Junko Tabei

Pe 16 mai 1975, Junko Tabei a devenit prima femeie care a ajuns pe vârful muntelui Everest. Ascensiunea ei către vârful Everestului a fost aproape să ia sfârșit atunci când echipa ei a fost măturată de o avalanșă, la o altitudine de peste 6400 de metri. Tabei și-a pierdut cunoștința înainte de a fi recuperată de un ghid, iar apoi și-a continuat călătoria, ajungând în vârf 12 zile mai târziu. Tabei a devenit, de asemenea, prima femeie care a urcat cele șapte vârfuri, formate din cele mai înalte creste montane de pe fiecare dintre cele șapte continente.

Sursă foto

Jane Addams

Jane Addams a devenit prima femeie americană care a primit Premiul Nobel pentru Pace, în 1931. Era cunoscută pentru munca sa în reforma socială și sprijinul adus dreptului la vot al femeilor. Pacifista Addams și-a petrecut o mare parte din viață făcând lobby pentru dreptate socială. Addams a contribuit la înființarea Ligii Internaționale a Femeilor pentru Pace și Libertate, în 1919.

Sursă foto

Citește și Cele mai puternice femei din lume. Top 100 Forbes