Tragerea sferturilor Champions League va avea loc vineri și promite dueluri unul și unul Sport

Tragerea sferturilor Champions League va avea loc vineri și promite dueluri unul și unul

Aseară a fost definitivată lista celor opt echipe participante în faza sferturilor de finală ale Ligii Campionilor UEFA. Astfel, asistăm la câteva lucruri notabile: Anglia se află în fața celui mai bun sezon din ultimii ani în cea mia puternică competiție europeană intercluburi, cu patru echipe calificate între cele mai bune 8 ale continentului. Un alt lucru de luat în seamă este eliminarea tuturor echipelor din Bundesliga și din campionatul francez. Campionatele Portugaliei, Olandei, Italiei și Spaniei au fiecare câte o reprezentantă în careul de ași al Champions League.

Manchester United (după ce a trecut de Paris Saint Germain), Manchester City (după ce a umilit Schalke în optimi), Tottenham Hotspur (dublă victorie cu Borussia Dortmund) și FC Liverpool (victorie în dubla cu Bayern Munchen) sunt cele patru reprezentante ale Premier League în tragerea la sorți a sferturilor de finală ce va avea loc vineri la ora 14:00 (ora României). Lor li se alătură FC Porto (victorie cu AS Roma după prelungiri), Ajax Amsterdam (învingătoarea campionaei ultimilor 3 ani ai competiției, Real Madrid), Juventus Torino (reprezentanta campionatului italian de fotbal ce a reușit să întoarcă spectaculos soarta dublei manșe disputate cu Atletico Madrid) și FC Barcelona (care a trecut fără emoții foarte mari de Olympique Lyon).

Printre cele mai interesante dueluri ce se pot forma în urma tragerii la sorți de vineri, regăsim meciuri de calibru precum Manchester City – Juventus, FC Barcelona – Manchester City, FC Liverpool – FC Barcelona sau Manchester United contra FC Liverpool.

Finala din acest an va avea loc la Madrid, pe stadionul celor de la Atletico. În sferturile de finală nu vor exista restricții în ceea ce privește posibilitățile de împerechere ale meciurilor. Tragerea la sorți va avea loc vineri de la ora 14:00 și va fi transmisă în direct în România la patru televiziuni: Eurosport, DigiSport, Telekom Sport și Look Sport.