Uber a primit interzis în Cluj-Napoca de la Tribunalul Comercial Business

Uber a primit interzis în Cluj-Napoca de la Tribunalul Comercial

O instanță a Tribunalului comercial Cluj a dispus ”încetarea și interzicerea practicilor de concurență neloială” ale Uber, dar sentința nu este definitivă.

„Dispune încetarea și interzicerea practicilor de concurență neloială desfășurate de pârâtele SC Uber Systems România SRL și Rasier Operations B.V, constând în furnizarea de servicii în domeniul transportului, implicând transportul de persoane fără deținerea autorizațiilor legale, pe raza municipiului Cluj-Napoca”, se arată în decizia instanței, care poate fi atacată în 30 de zile de la comunicare, scrie Agerpres, citat de profit.ro.

Uber și-a exprimat dezamăgirea față de decizia Tribunalului comercial Cluj: „Sute de mii de oameni din România se bazează pe Uber pentru drumurile lor zilnice și mii de șoferi câștigă un venit suplimentar prin parteneriatul cu noi. Suntem foarte dezamăgiți de această decizie și vom face apel. Așa cum a declarat și noul nostru CEO, Dara, este nevoie ca serviciile precum Uber să fie reglementate. Prin urmare, vom continua dialogul cu autoritățile, iar între timp facem pași proactivi către un model licențiat”, se arată într-un comunicat al companiei.