UEFA înființează o nouă competiție europeană Sport

UEFA înființează o nouă competiție europeană

UEFA va introduce o nouă competiție europeană intercluburi, începând cu 2021, care se va desfășura în paralel cu Liga Campionilor și Europa League.

„Am primit undă verde pentru introducerea celei de-a treia competiții. Mai rămâne doar să primim aprobarea Comitetului Executiv al UEFA”, a anunțat Andrea Angelli, președintele lui Juventus și membru în Comitetul Executiv al UEFA. Acesta n-a oferit însă alte detalii referitoare la formatul viitoarei competiții europene, despre care se crede că va fi destinată echipelor din țările mai mici, care vor avea astfel mai multe șanse să evolueze la nivel continental.

Conform oficialului, numărul de cluburi care vor juca în Europa va creşte de la 80 la 96, începând cu sezonul 2021-2022, şi, automat, vor creşte veniturile echipelor care vor participa. În prezent, Champions League are 32 de echipe și nu va suferi nicio modificare, în timp ce Europa League aliniază la start 48 de echipe, număr care urmează să fie redus la 32.

Ultima dată când Europa a avut trei competiții a fost în anul 1999, atunci când șefii UEFA au decis să renunțe la Cupa Cupelor, trofeu cucerit în acel an de Lazio Roma, scor 2-1 cu Mallorca.

Această nouă competiție este, fără îndoială, atrăgătoare pentru cluburi, multe dintre ele făcând parte din Asociația Cluburilor Europene (ECA).

În actualul sezon, România nu a avut nicio reprezentantă în grupele unei competiţii europene. CFR Cluj a fost eliminată atât din preliminariile Ligii Campionilor, cât și din cele ale Europa League, iar FCSB a fost învinsă de Rapid Viena cu scorul de 4-3 la general și a ratat accesul în grupele Europa League.

 (sursă foto: sporttechie)