VIDEO: Ultimul supraviețuitor al unui trib izolat, văzut în Jungla Amazoniană Actual

VIDEO: Ultimul supraviețuitor al unui trib izolat, văzut în Jungla Amazoniană

Bărbatul, considerat ultimul supraviețuitor al unui trib izolat, a fost văzut în Jungla Amazoniană încercând să taie un copac cu un topor. Se crede că bărbatul are în jur de 50 de ani și a trăit timp de 22 de ani în pădure, informează The Guardian. 

Clipul video a fost filmat de agenția guvernamentală din Brazilia pentru indigeni Funai, din statul Rondonia. Coordonatorul regional al agenției a declarat că bărbatul arată foarte bine, este sănătos, vânează, întreține câteva plantații de papaya și porumb.

Populațiile indigene au fost expulzate de fermierii și agricultorii din zonă în anii 1970 și 1980. Acest bărbat este considerat singurul supraviețuitor al unui grup de șase oameni uciși în timpul unui atac al fermierilor în 1995. El a fost prima persoană identificată în 1996, iar de atunci este monitorizat de organizația Funai. În 1998, fața lui a fost filmată într-un cadru pentru documentarul brazilian Corumbiara.

Funai are o politică rigidă în ceea ce privește contactul cu grupurile izolate. Zona respectivă a fost protejată încă din anul 1990, iar contactul cu aceste grupuri este interzis. Indigenii nu vor să aibă legătură cu societatea, tocmai de aceea trebuie protejați pentru a rămâne în mediul lor natural. Rezervația indigenă Tanaru a fost înființată din punct de vedere legal în 2015.

Există 113 triburi izolate în Amazonul brazilian

Specialiștii agenției Funai consideră că există 113 triburi izolate care trăiesc în Amazonul brazilian, dintre care 27 de grupuri au fost confirmate, iar un trib trăiește în afara acesteia. Alte 15 triburi au existat în Peru, Bolivia, Ecuador și Columbia.

Unele triburi sunt vânători-culegători și pescari, cum ar fi Awá, în statul Maranhão din partea de est a Amazonului. Aceste triburi trăiesc în rezervații mici, înconjurate de pădure. Alte triburi se ocupă de platarea bananelor, porumbului, cartofilor și a altor culturi. Aceste triburi izolate trăiesc inclusiv pe marginea vestică a Amazonului.

VIDEO cu ultimul supraviețuitor al unui trib izolat

( sursă foto: qmagazine.ro)