Amazon a obținut cel mai mare profit trimestrial Business

Amazon a obținut cel mai mare profit trimestrial

După 26 de ani de activitate, compania Amazon a raportat cel mai mare profit trimestrial. Vânzările au crescut cu 40% în cele 3 luni de pandemie. Profitul s-a ridicat la 5,2 miliarde de dolari, dublu față de 2,6 miliarde de euro cât a fost în aceeași perioadă din 2019.

Se pare că tulburările economice provocate de apariția virusului nu au afectat Amazon. Compania se laudă cu o creștere rezultată pe fondul vânzărilor online și a veniturilor adunate de la terți, având cel mai mare profit trimestrial. În ceea ce privește vânzările online, veniturile au crescut cu 48%, până la 45,9 miliarde de dolari. Veniturile adunate de la terți au crescut cu 41%, respectiv 52%. Grupul și-a mărit capacitățile de livrare cu 160% în timpul crizei de coronavirus.

Inițial, previziunile Amazon nu erau optimiste pentru trimestrul II. Compania a crescut numărul angajaților cu 175 de mii de persoane și a investit 4 miliarde de dolari în dotări și echipamente de protecție. „Am creat peste 175.000 de locuri de muncă din martie și suntem în proces de transformare a 125.000 în posturi permanente”, potrivit Amazon.

Pentru următoarele trei luni, Amazon prognozează vânzări între 87 și 93 de miliarde de dolari. Se poate să depășească cel mai mare profit trimestrial de până acum.

Jeff Bezos ar putea deveni primul trilionar al planetei

cel mai mare profit trimestrial
Sursa foto

Jeff Bezos, fondatorul și CEO-ul Amazon, a realizat, anul acesta, venituri în valoare de 63,6 miliarde de dolari, fiind cel mai bogat om din lume. Bezos are o avere care depăşeşte 200 de miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires. El a reușit să facă 13 miliarde de dolari într-o singură zi.

Conform unui studiu realizat de Comparisun, Jeff Bezos ar putea deveni primul trilionar al planetei până în 2026.

Interesant este și că, conform bussinesinsider.com, fondatorul Amazon a precizat că a obținut acordul din partea autorităților americane pentru a crea Kuiper, o flotă de 3.236 de sateliți. Aceștia vor furniza Internet de mare viteză direct din spațiu. De asemenea, va fi concurentul direct al lui Elon Musk.

Citește și Pizza Hut și Cirque du Soleil și-au anunțat insolvența.

Sursa foto