Yaya Toure îl acuză pe Guardiola că are un comportament diferit față de jucătorii de culoare Sport

Yaya Toure îl acuză pe Guardiola că are un comportament diferit față de jucătorii de culoare

Managerul lui Manchester City, Pep Guardiola, este acuzat de fostul căpitan al echipei, Yaya Toure, că are o problemă cu jucătorii de culoare, transmite BBC. Ivorianul, care a plecat de la City în luna mai după 8 ani petrecuți la club, a spus că vrea cu această ocazie să spulbere mitul despre succesul antrenorului Guardiola.

„Poate că noi, africanii, nu suntem tratați întotdeauna la fel cum sunt ceilalți”, a mărturisit Toure într-un interviu pentru France Football, apoi a continuat: „Nu știu de ce, dar am impresia că era gelos, că m-a perceput precum un rival. A fost crud cu mine, iar asta m-a făcut să mă gândesc dacă nu cumva se purta așa din cauza culorii pielii mele. Nu sunt primul  care aduce în discuție aceste diferențe în tratament. La Barcelona, câțiva au ridicat aceeași problemă. Iar când văd că are probleme cu jucătorii de culoare oriunde merge, nu pot să nu mă întreb anumite lucruri. Vreau ca eu să fiu acela care sparge mitul Guardiola”.

Oficialii campioanei din Premier League, Manchester City, au refuzat să comenteze afirmațiile lui Yaya Toure. Fotbalistul, internațional ivorian, a jucat sub comanda lui Guardiola timp de două sezoane și la Barcelona, fiind vândut la City în 2010, pentru 24 de milioane de lire.