Apa cu lămâie: Merită adăugată în rutina zilnică? Magazin

Apa cu lămâie: Merită adăugată în rutina zilnică?

Multe restaurante servesc în mod obișnuit apa cu lămâie. Unii oameni chiar își încep ziua cu apă cu lămâie în loc de cafea sau ceai datorită beneficiilor.

Apa cu lămâie te face mai sănătos, totuși? Citește mai departe pentru a afla.

1. Favorizează hidratarea

Orientările generale spun că femeile ar trebui să primească cel puțin 2,7 l pe zi, iar bărbații ar trebui să primească cel puțin 3,7 l. Aceasta include apa din alimente și băuturi.

Apa este cea mai bună băutură pentru hidratare. Totuși, unor oameni nu le place gustul ei de la sine. Adăugarea de lămâie îmbogățește aroma apei. Asta vă poate ajuta să beți mai multă.

2. Apa cu lămâie este o sursa buna de vitamina C

Citricele, cum ar fi lămâile, sunt bogate în vitamina C. Ea este un antioxidant primar care ajută la protejarea celulelor împotriva deteriorării radicalilor liberi. Vitamina C din apa cu lămâie poate ajuta, de asemenea, la prevenirea sau limitarea duratei răcelii comune la unele persoane.

Vitamina C poate reduce riscul de boli cardiovasculare și accident vascular cerebral și poate reduce tensiunea arterială.

Lămâile nu se află în fruntea listei de citrice bogate în vitamina C. Acestea fiind spuse, sunt încă o sursă bună. Sucul unei lămâi oferă aproximativ 18,6 miligrame de vitamina C. Cantitatea zilnică recomandată pentru adulți este de 65 până la 90 de miligrame.

3. Susține pierderea în greutate

Cercetările au arătat că antioxidanții polifenolici găsiți în lămâi reduc semnificativ creșterea în greutate. Asta s-a demonstrat la șoarecii supraalimentați pentru a induce obezitatea.

În aceste studii la șoareci, compușii antioxidanți compensează efectele negative asupra nivelului de glucoză din sânge. De asemenea, au îmbunătățit rezistența la insulină. Aceștia sunt cei doi factori principali în dezvoltarea diabetului de tip 2.

În timp ce rezultatele trebuie dovedite la oameni, dovezile anecdotice sunt puternice că apa cu lămâie sprijină pierderea în greutate.

4. Apa cu lămâie îmbunătățește calitatea pielii

Vitamina C care se găsește în apa cu lămâie poate ajuta la reducerea ridurilor pielii, a pielii uscate din cauza îmbătrânirii și a deteriorării cauzate de soare.

Modul în care apa îmbunătățește pielea este controversat. Un lucru este sigur, totuși. Dacă pielea pierde hidratare, devine uscată și predispusă la riduri.

Un studiu de laborator din 2016 a arătat că o băutură pe bază de citrice a ajutat la prevenirea ridurilor la șoarecii fără păr.

5. Ajută digestia

Unii oameni beau apa cu lămâie ca laxativ zilnic dimineața pentru a ajuta la prevenirea constipației. Consumul de apă caldă sau fierbinte cu lămâie la trezire poate ajuta la mișcarea sistemului digestiv.

Medicina ayurvedică spune că gustul acru de lămâie ajută la stimularea „agni”. În medicina ayurvedică, o agni puternică stimulează sistemul digestiv. Acest lucru permite digestia alimentelor mai ușor și ajută la prevenirea acumulării de toxine.

6. Apa cu lămâie împrospătează respirația

Ați frecat vreodată o lămâie pe mâini pentru a scăpa de mirosul de usturoi sau de un alt miros puternic? Același remediu popular se poate aplica și pentru respirația urât mirositoare. 

Acest lucru poate fi cauzat de consumul de alimente cu mirosuri puternice, cum ar fi usturoiul, ceapa sau peștele.

Respirația urât mirositoare poate fi evitată prin consumul unui pahar cu apă de lămâie după mese și la prima oră dimineața. Se crede că lămâia stimulează saliva. De asemenea, apa ajută la prevenirea uscării gurii. Aceasta poate duce la respirația urât mirositoare cauzată de bacterii.

7. Apa cu lămâie ajută la prevenirea calculilor renali

Acidul citric din lămâie poate ajuta la prevenirea calculilor renali. 

Citratul este o componentă a acidului citric. Paradoxal, face urina mai puțin acidă și poate chiar să se dezintegreze pietre mici. Consumul de apă cu lămâie nu oferă doar citrat. De asemenea, furnizează apa necesară pentru a ajuta la prevenirea sau spălarea pietrelor.

Citește și Vitamina C – beneficii pentru îngrijirea tenului.

Sursă foto