Ardeii Jalapeño: 7 beneficii pe care le pot aduce sănătății Magazin

Ardeii Jalapeño: 7 beneficii pe care le pot aduce sănătății

Ardeii Jalapeño provin din familia ardeilor iuți. Sunt utilizați în mod obișnuit în bucătăria mexicană, dar populari în întreaga lume. De asemenea, sunt plini de substanțe nutritive și au multe beneficii pentru sănătate. Citește mai departe pentru a le afla.

1. Ardeii Jalapeño au un conținut ridicat de nutrienți

Ardeii Jalapeño sunt săraci în calorii și plini de vitamine, minerale, fibre și antioxidanți. Un ardei jalapeño crud conține 4 calorii și 0,4 grame de fibre. Ardeii Jalapeño mai conțin Vitamina C, Vitamina B6, Vitamina A, Vitamina K, Folat și Mangan.

La fel ca majoritatea fructelor și legumelor, ardeii jalapeño sunt o sursă bună de fibre. Un ardei oferă 2% din CDI pentru o persoană care consumă 2.000 de calorii pe zi.

Vitamina C este un antioxidant care combate daunele provocate de radicalii liberi. De asemenea, menține pielea sănătoasă și fermă. Vitamina B6 este un nutrient esențial implicat în peste 140 de reacții corporale.

Unul dintre cei mai unici compuși din ardeii jalapeño este capsaicina. Este un alcaloid care conferă ardeilor calitatea lor picantă caracteristică și este responsabil pentru multe dintre beneficiile lor pentru sănătate.

2. Pot promova pierderea în greutate

Ardeii Jalapeño pot ajuta la pierderea în greutate prin stimularea metabolismului, creșterea arderii grăsimilor și reducerea poftei de mâncare.

Mai multe studii au descoperit că capsaicina și alți compuși similari numiți capsaicinoizi pot crește metabolismul cu 4-5% pe zi.

În plus, s-a demonstrat că suplimentele capsaicinoide reduc grăsimea abdominală. De asemenea, au redus apetitul, astfel încât oamenii să mănânce cu 50-75 mai puține calorii pe zi.

Toți acești factori explică de ce consumul regulat de ardei iuți este asociat cu un risc semnificativ redus de a deveni supraponderal sau obez în timp.

3. Ardeii Jalapeño pot lupta împotriva cancerului

Studiile de laborator au arătat că capsaicina are proprietăți puternice împotriva cancerului. Poate omoarî peste 40 de tipuri de celule canceroase fără a afecta celulele normale.

Capsaicina combate cancerul prin:

  • Oprirea creșterii și diviziunii celulelor canceroase
  • Încetinirea formării de noi vase de sânge în jurul tumorilor de cancer
  • Prevenirea răspândirii cancerului în alte zone ale corpului

Cu toate acestea, studiile la om nu au reprodus beneficiile anti-cancer găsite în studiile de laborator.

De asemenea, se pare că doza contează. În timp ce dozele mari de capsaicină par să încetinească răspândirea cancerului, dozele mici pot încuraja răspândirea.

4. Ardeii Jalapeño pot fi analgezice naturale

Capsaicina este un analgezic eficient atunci când este utilizat extern.

Calmează durerea prin blocarea temporară a receptorilor de durere din zona în care este aplicată. La început, se poate simți o senzație de arsură, urmată de amorțeală și absența durerii.

Loțiunile și plasturii de capsaicină sunt frecvent utilizate pentru ameliorarea durerii cauzate de virusul zoster, durerea nervului diabetic și durerea cronică a mușchilor și articulațiilor.

Într-un studiu, adulții în vârstă cu poliartrită reumatoidă au experimentat o reducere a durerii de 57% după aplicarea unei creme cu capsaicină pe articulații. Acest lucru a fost semnificativ mai eficient decât crema placebo.

În plus, poate fi folosit ca spray nazal pentru ameliorarea durerilor de migrenă.

În timp ce loțiunile și spray-urile care conțin capsaicină pot fi eficiente în tratarea durerii, nu este clar dacă consumul de jalapeños sau aplicarea lor pe piele are același efect.

5. Pot ajuta la prevenirea ulcerului de stomac

Ulcerele de stomac pot fi cauzate de o serie de factori, inclusiv:

  • Creșterea bacteriilor H. pylori în stomac
  • Niveluri ridicate de acid gastric
  • Flux scăzut de sânge în stomac
  • Luând prea mulți analgezici AINS
  • Consumul de alcool
  • Fumat
  • Stres

Deși se crede în mod obișnuit că alimentele picante, cum ar fi ardeii jalapeño, pot provoca sau agrava ulcerul stomacal, cercetările au arătat că acest lucru este fals.

De fapt, capsaicina din ardeii jalapeño poate proteja stomacul de la apariția ulcerelor.

Poate avea acest efect prin reducerea inflamației stomacului la persoanele cu H. pylori și chiar ajutând la eliminarea infecției. Cu toate acestea, nu este clar dacă cantitatea de capsaicină din ardeii jalapeño este suficient de mare pentru a avea acest efect.

Ardeii pot ajuta, de asemenea, la reducerea leziunilor stomacale cauzate de utilizarea excesivă a medicamentelor analgezice AINS și a alcoolului, posibil prevenind formarea ulcerelor.

6. Ardeii Jalapeño pot ajuta la combaterea infecțiilor

Condimentele și ierburile au fost folosite de mult timp în gătit pentru a ajuta la prevenirea deteriorării și a intoxicațiilor alimentare.

Compușii găsiți în ardei sunt deosebit de puternici la încetinirea creșterii bacteriilor și a drojdiilor obișnuite de origine alimentară.

Extractele de Jalapeño pot opri chiar bacteriile holerei să producă toxine. Acest lucru reduce potențial impactul acestei boli mortale de origine alimentară.

Dincolo de intoxicațiile alimentare, noile cercetări sugerează că capsaicina poate ajuta la prevenirea altor tipuri de infecții. De exemplu, streptococul gâtului, cariile dentare bacteriene și chlamydia.

Cu toate acestea, studiile au folosit extracte de ardei, nu ardei întregi. De asemenea, au fost efectuate în eprubete, nu în oameni.

Aceste studii timpurii sugerează că ardeii Jalapeño pot avea proprietăți antimicrobiene puternice. Cercetările viitoare sunt în desfășurare pentru a determina dacă acestea pot fi utilizate ca conservanți naturali sau medicamente.

7. Pot susține sănătatea inimii

Unii dintre cei mai mari factori de risc pentru bolile de inimă includ diabetul, colesterolul ridicat și hipertensiunea arterială. Capsaicina poate ajuta la reducerea impactului acestor factori și poate ajuta la menținerea sănătății inimii.

Consumul de 5 grame de ardei Jalapeño înainte de o masă bogată în carbohidrați s-a dovedit a ajuta la stabilizarea zaharurilor din sânge și la prevenirea creșterilor bruște care apar după mese.

De asemenea, s-a demonstrat că capsaicina scade nivelul colesterolului și al lipidelor la animale. Studiile la animale sugerează, de asemenea, că capsaicina poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale prin relaxarea vaselor de sânge. Acestea fiind spuse, nu există cercetări care să arate dacă acest lucru este adevărat la oameni.

În ansamblu, cercetările preliminare sugerează că capsaicina și ardeiul Jalapeño pot fi benefice pentru sănătatea inimii, dar sunt necesare mai multe studii la om.

Citește și Piperul negru: Top 10 beneficii pe care le poate aduce sănătății..

Sursă foto