Bravo, fetelor! Simona și Sorana, victorii spectaculoase în Australia Actual

Bravo, fetelor! Simona și Sorana, victorii spectaculoase în Australia

Au început să se încingă terenurile de la Australian Open, primul mare turneu de tenis al anului. Sorana Cîrstea și Simona Halep au ținut românii cu sufletul la gură în meciurile lor. Iar restul zilei a fost, cel puțin, la fel de palpitant, cu un duel 100% românesc la dublu fete. Apoi, Novak Djokovic s-a chinuit mai bine de trei ore cu un american, iar Serena Williams s-a calificat flueirând în turul 3.

Sorana Cîrstea a avut un meci tare dificil în turul al doilea. Adversară i-a fost Petra Kvitova, iar meciul a fost unul pe măsură. Și, din fericire, cu focuri de artificii pentru româncă. Sorana a trecut de Petra în trei seturi, 6-4, 1-6, 6-1, și a oferit o adevărată surpriză în cea de-a treia zi de concurs. Prin această victorie, Sorana Cârstea a reușit să își adjudece prima ei victorie împotriva unei jucătoare din top 10 mondial după mai bine de trei ani și jumătate!

Simona Halep, pe de altă parte, ne-a dat mari emoții în meciul contra australiencei Ajla Tomjlanovic. Aceasta din urmă a reușit să își adjudece primul set, 6-4, în urma unei lupte foarte strânse până la final. Simona i-a răspuns în setul 2 în aceeași măsură și l-a câștigat identic, 6-4. Decisivul a început pe muchie de cuțit și, din fericire, s-a încheiat cu vitoria fantastică a Simonei, care a revenit de la 2-5 pentru a se impune cu 7-5.

Duel 100% românesc la dublu

În proba de dublu fete, am avut ocazia să urmărim un meci între două echipe din România. Raluca Olaru și Andreea Mitu au trecut în 3 seturi de Monica Niculescu și Patricia Țig, scor 3-6, 6-3, 6-3.

Între celelalte meciuri ale celei de-a treia zi de la Melbourne s-au făcut remarcate victoriile Serenei Williams împotriva lui Stojanovic (6-3, 6-0) și a Gabriele Muguruza cu Samsonova (6-3, 6-1). Novak Djokovic a tras din răsputeri trei ore și jumătate pentru a se califica în turul 3, lucru necaracteristic sârbului. Acesta a trecut în 4 seturi deloc ușoare de Frances Tiafoe (6-3, 6-7, 7-6, 6-3). Un alt lucru de consemnat îl reprezintă eliminarea lui Stan Wawrinka de către Fucsovic (5-7, 1-6, 6-4, 6-2, 6-7), după ce elvețianul a ratat multiple mingi de meci.