Zi tricoloră la Australian Open. Ce au făcut cele cinci românce Actual

Zi tricoloră la Australian Open. Ce au făcut cele cinci românce

Primul mare turneu de tenis al anului a început cu o adevărată zi tricoloră. Încă din prima zi, nu mai puțin de cinci românce s-au aflat pe tabloul principal. Iar aici nu am luat-o în calcul pe Bianca Andreescu, adversara Mihaelei Buzărnescu. După cum știm, ea a ales să apere drapelul Canadei, nu pe cel al României.

Irina Begu a fost cea care a dat tonul. Din păcate, nu cu rezultatul pe care îl așteptam cu toții. Românca a fost învinsă în două seturi (6-3, 6-4) de Nina Stojanovic 6-3, 6-4, în ciuda formei bune arătate până astăzi. Din păcate, în cazul Irinei, se pare să și-a spus cuvântul oboseala acumulată în turneul de pregătire de săptămâna trecută.

Mihaela Buzărnescu a fost următoarea la rând, iar în față i-a stat Bianca Andreescu, favorita numărul 8. Dacă în primul set nu a reușit să-i pună mari probleme adversarei (2-6), Buzărnescu a revenit foarte bine în setul secund (6-4) și a trimis meciul în decisiv. Acolo, din păcate, Mihaela a fost învinsă cu 6-3, astfel că a părăsit turneul încă din primul tur.

Un meci pe care nu ni l-am dorit în primul tur a fost cel dintre Patricia Țig (locul 56 WTA) și Sorana Cîrstea (locul 72 WTA). Cele două românce s-au aflat astăzi pentru prima dată față în față într-un meci oficial. S-a impus Sorana în mod categoric, în două seturi, scor 6-2, 6-1.

Ziua românilor a fost încheiată de Simona Halep, care a înfruntat-o pe tânăra australiancă Lizette Cabrera, în vârstă de doar 23 de ani și numărul 140 în clasamentul WTA. Simona a câștigat primul set (6-2) în doar 27 de minute. Setul al doilea a revenit Simonei și mai convingător decât primul (6-1). Românca s-a calificat în următorul tur fără emoții și după cum era de așteptat.