Cine plătește după 15 mai? Opinii

Cine plătește după 15 mai?

De bine ce am lăudat ieri nobilul popor, că, iată, astăzi pare că ;i-a dat din nou cu stângul în dreptul, în dulcele stil clasic. După ce președintele Iohannis a ieșit ieri și a spus că ne așteaptă o relaxare a măsurilor după data de 15 mai, românii au ieșit astăzi din case ca într-o zi obișnuită. Ce carantină, ce restricții, ce pericol, ce armată… Buluc afară, nene. Ca la nebuni! Pe cine mai putem trage de mânecă de această dată? Cine nu și-a mai făcut datoria? De ce anume ne mai plângem și de această dată?

Realitatea este că nu știm să fim responsabili până la capăt și ne credem mai importanți decât suntem și mai șmecherași decât permite legea. S-au umplut străzile a doua zi după anunțul președintelui nu pentru că acesta a procedat greșit sau că suntem grei de cap. Nici vorbă de așa ceva. Doar că știm să ne descurcăm. Degeaba ne plâng alții de milă, că noi suntem bine. Le dovedim pe toate, indiferent de situație.

Cine plătește după 15 mai?

Dar să vedem cum o vom scoate la capăt de la 15 mai încolo. Atunci nu va mai fi loc de tocmeală și va trebui să purtăm mască fie că vrem sau nu. Sau cel puțin așa ne anunță Iohannis și cei de sus. Doar că, deocamdată, nu știm pe banii cui vor fi cumpărate acele măști. Statul român va fi nevoit să facă față unei cereri enorme, care se va ridica la milioane bune de măști în fiecare săptămână, asta numai dacă va vrea să le ofere gratuit în școli, după cum s-a vehiculat. Dar cum o va scoate la capăt și din buzunarul cui va face asta, chiar nu avem idee. Cum nu știm nici cine va amenda bătrânii care merg la farmacie și la piață cu 15 lei toți banii că nu dau 50 de lei pe un set de măști…