CTP: „Dacă Marea Britanie revine la Europa, tot trendul acesta populist din UE va începe să dea înapoi, iar Uniunea va fi salvată” Actual

CTP: „Dacă Marea Britanie revine la Europa, tot trendul acesta populist din UE va începe să dea înapoi, iar Uniunea va fi salvată”

Cristian Tudor Popescu a declarat la Digi 24 că România are șansa de a face multe rele din postura de conducătoare temporară a Uniunii. Mai mult decât atât, jurnalistul a declarat că viitorul Uniunii Europene stă în mâinile Regatului Unit, care ar trebui să renunțe la Brexit. Mai jos, două dintre declarațiile cele mai importante ale lui Cristian Tudor Popescu:

„Singura șansă de a reuși a Partidului Social Democrat și a lui Liviu Dragnea în ceea ce și-au propus este dezintegrarea Uniunii Europene. În 2007, când am intrat în UE, scriam că pentru noi este un lucru bun că aderăm, că avem șansa să evoluăm, să progresăm, ceea ce era cam greu să facem din afară. Dar am mai spus și, mai în glumă, mai în serios, ca nu cumva noi să reușim să destabilizăm întreaga structură europeană din interior. Acum veți vedea niște manevre murdare, perfide, la care nu v-ați fi gândit. Vor fi făcute de România din postura de deținătoare a președenției Consiliului European la nivelul întregii UE niște manevre din care vor încerca să slăbească organizația din interior. Nici mai mult, nici mai puțin. Din această poziție, România poate face tot felul de manevre pe acolo în favoarea unor Guverne care nu doresc binele Uniunii. De pildă, ar putea să încerce niște manevre prin care să se ajungă la un Brexit fără acord, situația cea mai rea pentru Marea Britanie și pentru Uniune.”

„Soarta României depinde de Europa. Or, în acest moment, soarta Europei depinde în mod crucial de Regatul Unit al Marii Britanii. Acum, dacă s-ar întâmpla cel mai de bun-simț și salutar gest din partea britanicilor, anume renunțarea la Brexit. Poporul și politicienii britanici să recunoască, în ceasul al 12-lea, că au comis o eroare uriașă și că și-au dat seama în acest timp de consecințele pe care nu le-am luat în calcul la momentul oportun. Asta ar fi extraordinar pentru Marea Britanie și pentru viitorul Europei. Dacă acum Marea Britanie revine la Europa, tot trendul acesta populist din UE va începe să dea înapoi.”