Un Brexit fără nicio înțelegere este „aproape inevitabil” Actual

Un Brexit fără nicio înțelegere este „aproape inevitabil”

Termenul limită pe care îl are la dispoziție Regatul Unit al Marii Britanii pentru a prezenta Uniunii Europene o nouă propunere pentru ieșirea din bloc sau pentru a opta pentru o despărțire fără nicio înțelegere se apropie cu repeziciune, anunță Deutsche Welle. Un oficial european de rang înalt a avertizat că britanicii „înfruntă abisul”.

După ce Parlamentul Regatului Unit a mai respins încă o dată toate propunerile venite din partea premierului Theresa May, politicienii europeni nu și-au lăsat reacțiile așteptate. Coordonatorul pentru Brexit al Parlamentului European a declarat că Regatul Unit al Marii Britanii mai are o singură șansă să se decidă în ce fel va părăsi Uniunea Europeană, miercuri, când are loc o nouă întâlnire. „Altfel, britanicii vor înfrunta abisul”, spune Guy Verhofstadt, care a continuat: „Britanicii au votat din nou împotriva tuturor opțiunilor. Un Brexit fără nicio înțelegere a devenit aproape inevitabil”.

Jens Geier, membru german al Parlamentului European, a declarat că a fost un blocaj ridicol al parlamentului britanic și că Uniunea Europeană ar putea fi de acord cu o extindere a termenului limită (dincolo de data de 12 aprilie) numai dacă se va organiza un al doilea referendum.

Uniunea va organiza un summit de urgență pe 10 aprilie și a atenționat că, fără un plan, britanicii riscă să pună punct foarte abrupt legăturile cu principalul partener, acest lucru cauzând un impact economic enorm.

În același timp, Jean Claude Junker, președintele Comisiei Europene, a declarat la postul de televiziune din Italia Rai 1 următoarele: „Cu prietenii noștri britanici am avut multă răbdare, dar chiar și aceasta începe să ni se termine”.

Regatul Unit al Marii Britanii este de așteptat să părăsească blocul european (Uniunea Europeană) în data de 12 aprilie, după ce europenii au căzut de acord în urmă nu cu mult timp de a prelungi termenul limită convenit inițial (29 martie).