CTP: „Intrarea României în NATO a fost făcută posibilă de Al-Qaida” Actual

CTP: „Intrarea României în NATO a fost făcută posibilă de Al-Qaida”

Cristian Tudor Popescu a vorbit la Digi 24 despre jocurile politice pe care le fac politicienii aflați la putere și președintele Klaus Iohannis. Jurnalistul s-a referit și la relația pe care România o are cu NATO și a explicat că țara noastră este membră a organizației datorită unei conjuncturi.

„Intervenția președintelui Iohannis la adresa PSD, una dură, nu a violat un cadru al unui eveniment pacifist. Era vorba despre NATO, despre securitatea României, despre atac, apărare și război. Președintele a pus niște probleme reale, începând cu subiectul armatei. A vorbit de corupție, de slăbiciunile grave și reale ale guvernării actuale care destabilizează România în raport cu vecinii pe care îi avem. În relația cu Statele Unite, toți politicienii tot timpul s-au declarat pentru intrarea României în NATO și au încercat să își aroge niște merite pe tema asta, inclusiv președintele Iohannis.”

„Președintele a ținut să se promoveze pe sine. A pomenit de Partidul Social Democrat, a pomenit despre sine și nimic despre partidele care îl susțin sau ar putea să o facă în campania electorală: PNL și USR.”

„Intrarea României în NATO a fost făcută posibilă de Al-Qaida. Niciun politician român nu a băgat România în NATO. Da, în timpul mandatului lui Adrian Năstase am intrat, dar dacă nu se întâmpla nenorocirea din septembrie 2001, România nu se afla în planul Organizației Nord Atlantice. Fusese respinsă cu britalitate de SUA în 1997. Nu se vedea nicio perspectivă. Am fi putut rămâne ani buni în afara NATO dacă nu mureau 3000 de oameni la World Trade Center.”

„Această relație a noastră cu NATO este din păcate foarte mult și rău afectată de jocurile politice de putere interne din România din acest moment. Iată că ofranda oferită de doamna Dăncilă americanilor cu mutarea ambasadei din Israel la Ierusalim nu a folosit la absolut nimic.”