Cum să slăbim mâncând: care sunt alimentele ce au calorii negative Magazin

Cum să slăbim mâncând: care sunt alimentele ce au calorii negative

Vin Sărbătorile de Iarnă, adică acea perioadă din an în care, de regulă, nu mai ținem cont de niciun fel de reguli în ceea ce privește alimentația. Și cine ne poate acuza, totuși, când pe toate scările de bloc miroase a sarmale, a caltaboși, iar în casele românilor cozonacul zace aburind în mijlocul mesei?

Așadar, până ajungem la acele momente la care deja visăm cu ochii deschiși majoritatea dintre noi, poate că nu ar fi tocmai rău să ne concentrăm puțin asupra propriului organism, pe care să îl pregătim puțin pentru perioada extrem de stresantă la care va fi supus în următoarele două luni. Iar pentru asta, trebuie să găsim soluții să slăbim, măcar puțin, pentru a nu fi puși în ingrata postură de a regreta fiecare sărmăluță după ce trece festinul din decembrie.

Nu multă lume știe că există anumite alimente minune, care nu numai că ne ajută să slăbim, ci ne slăbesc pur și simplu, prin simplul lor consum. Cum se poate acest lucru? Haideți să exemplificăm cu o portocală. Acest fruct are, în medie, aproximativ 50 de kilocalorii. Așadar, dacă mâncăm o portocală, înghițim și 50 de kilocalorii. Numai că aici intervine minunea. Portocala este un aliment ce este digerat destul de greu, iar întregul proces care presupune acest lucru consumă mai mult de 50 de kilocalorii. Așadar, cele 50 de kilocalorii din portocală sunt consumate prin simpla digestie și încă ceva în plus!

Această proprietate minune este deținută de mai multe fructe și legume, care reprezintă advărate binecuvântări ale naturii pentru sănătate. Așadar, dacă vreți să sbăbiți mâncând, îndreptați-vă atenția către următoarele fructe și legume:

Fructe:
– mere, merișoare (răchitele);
– portocale, mandarine, clementine, grepfruit, lămâi;
– ananas, mango;
– căpșune, zmeură, mure;
– caise, piersici;
– pepene galben sau roșu;

Legume:
– sparanghel, sfeclă, țelină, andive, morcovi;
– brocoli, varză, conopidă, lăptuci, spanac;
– ardei iute, usturoi, ceapă, praz, nap;
– catravete, roșie, dovleac, ardei gras;