Dăncilă vrea să arate românilor că PSD își asumă greșelile comise Actual

Dăncilă vrea să arate românilor că PSD își asumă greșelile comise

Partidul Social Democrat trece printr-o perioadă extrem de tulbure după ce duminică a înregistrat unul dintre cele mai mici scoruri din istoria participării partidului la alegeri și după ce Liviu Dragnea, președintele organizației, a fost codamnat la închisoare cu executare.

Astfel, astăzi, Viorica Dăncilă alături de toate numele grele din partid au organizat ședințe după ședințe, în spatele ușilor închise. Există voci puternice din interiorul partidului, precum Marian Oprișan din Vrancea sau Grabriela Vrânceanu Firea, primarul Bucureștiului, care susțin că Partidul Social Democrat se află în fața unui moment zero și că trebuie reformat pentru a nu se confrunta cu situații și mai delicate decât cea în care se află acum. Ambii au reiterat faptu că partidul trebuie să se delimeteze de trecutul pe care l-a reprezentat mandatul la conducere al lui Liviu Dragnea. De asemenea, în același ton, Viorica Dăncilă, actualul premieri al României, a susținut că PSD trebuie să se prezinte în fața românilor cu capul plecat, recunoscând că a greșit.

Conform surselor citate în presa centrală, se pare că Darius Vâlcov, Carmen Dan și Codrin Ștefănescu sunt trei nume de care partidul se va despărți în perioada următoare. Totodată, se pare că îi va fi retras sprijinul lui Carmen Avram, fostă jurnalistă la Antena 3, care s-a aflat pe listele de candidați la alegerile europarlamentare.

Până la alegerea unei date a congreuslui partidului, care va desemna conducerea și candidatul la alegerile prezidențiale din toamnă, se pare că există șanse importante ca funcția de președinte interimar al PSD să revină lui Paul Stănescu.