Kovesi: „Este o reușită a tuturor românilor care au susținut lupta anticorupție” Actual

Kovesi: „Este o reușită a tuturor românilor care au susținut lupta anticorupție”

Laura Codruţa Kovesi a declarat, în direct la postul de televiziune Digi24, după ce Consiliul Uniunii Europene a votat pentru numirea sa în funcția de procuror șef european, că este o reuşită a tuturor românilor care au susţinut lupta anticorupţie.

„Cred că este o recunoaștere a activității depuse de întreg sistemul de justiție. În egală măsură, cred că este o reușită a tuturor românilor care în ultima vreme au susținut lupta anticorupție și au apărat statul de drept. A contat și faptul că eu am obținut primul loc la interviul tehnic, dar este o decizie care susține o societate ce a sprijinit justiția și valorile europene și fără ajutorul acestora nici eu nu aș fi reușit. Sper ca această numire să fie un semn ca în ciuda tuturor obstacolelor, profesionalismul și consecvența sunt singurele care sunt importante atunci când vrei să reușești. Nu răspund la ceea ce spun politicienii, nu am răspuns la astfel de comentarii și nu o voi face nici acum. Cu privire la acuzațiile care au fost la adresa mea, eu spun că sunt lămurite, am decizii definitive în acest sens. Este o decizie prea frumoasă pentru România pentru a intra în polemică cu politicieni care ne atacă”, a spus Kovesi.

Pe de altă parte, Dacian Cioloș a subliniat faptul că Laura Codruța Kovesi a candidat pentru aceatsă poziție individual, ea nefiind desemnată de statul român.

„Doamna Kovesi a candidat individual, nu din partea statului român. Dânsa a trecut printr-un filtru de selecție profesională și a trecut cu bine. Doamna Kovesi nu numai că nu a fost desemnată de o instituție din România, dar a fost blocată de instituțiile noastre. Nici nu se compară cazul doamnei Laura Codruța Kovesi cu cel al doamnei Rovana Plumb, care ar reprezenta acolo statul român, desemnarea fiind făcută de Guvernul României”, a conchis liderul PLUS, Dacian Cioloș.