CTP: „Tot ce se întâmplă cu Kovesi este pentru ca celelalte televiziuni să mitralieze cu rahat” Actual

CTP: „Tot ce se întâmplă cu Kovesi este pentru ca celelalte televiziuni să mitralieze cu rahat”

Cristian Tudor Popescu a declarat la Digi 24 că acuzațiile la care este supusă Laura Codruța Kovesi sunt făcute pentru a servi intereselor televiziunilor de linșaj mediatic.

„Domnii de la secția specială nu spun nimic referitor la ce a spus doamna Kovesi. Tac mâlc. Dar să vedem de ce s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Doamna Kovesi a mers să verifice dosarul de care știa și, brusc, s-a trezit cu niște avocați care i-au comunicat o punere sub acuzare. Unde intră în atribuțiile avocaților să facă așa ceva!? Punerea sub acuzare, calitatea de suspect, nu revin în sarcina avocaților. Acestea se comunică la procuratură de către procurorul de caz. Ce justiție e asta? Nu înțeleg cum de nu s-a putut respecta această procedură de bun simț.”

„Întrebarea e de ce s-a ajuns până aici? Poate pentru că s-a ros până la os tema cu Ghiță, Nicolae Popa și tot așa. Televiziunile au epuizat tema și nu mai aveau ce să scoată din ea. S-a terminat. Nu mai era nutreț pentru televiziunile mitralieră. Tot ce s-a întâmplat astăzi s-a întâmplat pentru ca pe celelalte televiziuni să se continua atacurile la adresa lui Kovesi. Urmează mitraliera de rahat, asta e clar. D-asta au ținut-o cinci ore acolo. Pentru ce cinci ore? Că nu a fost audiată, nu a făcut declarații, nimic… Dar trebuia muniție.”

„De ce fac toate aceste lucruri? Pentru că șansele ca toate aceste acuzații aduse peste noapte doamnei Kovesi să treacă de o cameră prleiminară sunt minime. Tot ce fac ei se va consuma la nivelul de acum. O pot face suspectă, inculpată, dar nu se va merge mai departe. Toată povestea se va desumfla mai devreme. Eu așa cred. Totul poate fi demontat de un avocat profesionist, oricare ar fi el, pe chestiu ni de procedură. Nici măcar nu se intră în fond. Scopul este de a se exploata la maximum faza asta de la nivelul secției, pentru că apoi șansele sunt minime.”