Luptă dementă pentru promovare! Șansele fiecărui club Actual

Luptă dementă pentru promovare! Șansele fiecărui club

După două etape, avem parte de o luptă dementă în Liga a II-a. Mai exact, în play-off-ul pentru promovare ce a fost organizat din cauza pandemiei. Cu chiu, cu vai, au trecut primele două etape, dar nici ele în totalitate. Partida ce trebuia să se joace ieri la Pitești, între FC Argeș și Mioveni, a fost amânată din cauza faptului că magazionerul gazdelor a fost depistat pozitiv cu COVID.

Pentru șansele la promovare am luat în calcul meciurile disputate, cele rămase, forma de moment și valoarea loturilor.

UTA, în continuare favorită

UTA Arad, 80% șanse să promoveze, 19% șanse să prindă barajul. Arădenii au început prost acest play-off. Au pierdut acasă cu Turris, 3-4, iar în această seară nu au învins Petrolul (1-1). Șansele liderului rămân crescute datorită avansului (+5 puncte) cu care au plecat în competiție.

Turris Turnu Măgurele, 45% șanse să promoveze, 35% șanse să prindă barajul. Echipa lui Eric Linkar nu a fost foarte băgată în seamă până să înceapă acest mini campionat. Victoria de la UTA a surprins pe toată lumea, însă. Urmează un meci crucial: acasă, cu Petrolul.

Rapid, 35% șanse să promoveze, 40% șanse să prindă barajul. Giuleștenii au început împiedicat, cu două egaluri fără goluri la Mioveni și la Petrolul. Echipa lui Dan Alexa este obligată să obțină cel puțin 7 puncte în ultimele 3 meciuri pentru a fi în cărți la promovare sau baraj.

Petrolul, 30% șanse să promoveze, 35% șanse să prindă barajul. Meciul cu Rapid, în care nu au reușit să învingă deși au evoluat cu doi oameni în plus și au ratat 3 lovituri de la 11 metri, e posibil să le fi turnat plumb în picioare ploieștenilor. Urmează un meci decisiv pentru ei, cu Turris, unde dacă nu înving este foarte posibil nici să nu promoveze.

Mioveni, 15% șanse să promoveze, 25% șanse să prindă barajul. Un punct cu Rapid reprezintă un debut bun, dar pentru elevii lui Claudiu Niculescu urmează alte 4 meciuri de foc. Mioveni este outsider, dar poate încurca multe în acets final. Și, de ce nu, chiar poate promova!

FC Argeș, 10% șanse să promoveze, 20% șanse să prindă barajul. Nimeni nu vorbește de FC Argeș țn lupta pentru promovare, iar acesta chiar poate fi un avantaj. Deși este greu de crezut că vor reuși să ajungă în prima ligă, piteștenii își vor juca șansa până la capăt și vor încerca să producă surpriza.