Lupte pe muchie pentru titlu în Premier League și Bundesliga Sport

Lupte pe muchie pentru titlu în Premier League și Bundesliga

Dacă în Italia, Franța și Spania lucrurile s-au desfășurat fără suspans în campionatele de naționale de fotbal, în Anglia și Germania lupta la titlu a atins cote dramatice. Cu 3 etape înainte de final în Prmeier League și 4 în Bundesliga, primele două clasate din fiecare competiție sunt despărțite de doar un punct. Iar asemănările nu se opresc aici: în ambele cazuri, lideri sunt aceleași echipe obișnuite cu succesul în ultimii ani, Manchester City și Bayern Munchen, în timp ce în urma lor sunt cluburi în foame mare de trofee, Liverpool și Borussia Dortmund.

Manchester United nu a putut face nimic aseară, în meciul de pe teren propriu jucat împotriva echipei lui Pep Guerdiola. City a învins cu 2-0 și nu a lăsat nicio șansă adversarului, spre nemulțumirea gazdelor și a fanilor lui Liverpool, care s-au văzut în intragata situație de a ține cu marea rivală istorică. Băieții în albastru au un avans de un punct peste trupa lui Jurgen Klopp, și mai au de jucat la Burnley, acasă cu Leicester și la Brighton. În schimb, Liverpool pentru a mai spera trebuie să obțină toate cele nouă puncte puse în joc cu Huddersfield, Newcastle și Wolves și să se roage pentru un pas greșit al liderului.

În Germania, fostul club al lui Klopp, Borussia Dortmund, speră la un semieșec al lui Bayern în ultimele patru meciuri. Cu toate acestea, BVB are un program dificil: sâmbătă va întâlni Schalke în derby-ul campionatului german, apoi merge la Werder, o echipă excelentă pe teren proriu, pentru a încheia cu Dusseldorf și Monchengladbach. De partea cealaltă, Bayern va juca la Nurnberg (derby bavarez încărcat, mai ales că gazdele au nevoie disperată de puncte), cu Hannover, la RB Leipzig și acasă cu Frankfurt.

Favorite în acest moment sunt Manchester City și Bayern Munchen, dar imprevizibilitatea celor două campionate nu poate garanta nimic în acest final de sezon.