Marion Cotillard vine la București Magazin

Marion Cotillard vine la București

Actrița de origine franceză Marion Cotillard vine în premieră în România. Anul viitor, pe 19 septembrie, în cadrul Festivalului Internațional „George Enescu”, românii o vor putea vedea și asculta pe Marion (Oscar, BAFTA, Globul de Aur și Premiul César pentru cea mai bună actriță, în 2008) alături de Orchestra din Lille, în rolul Ioanei d’Arc.

Cotillard, în vârstă de 43 de ani, și-a câștigat celebritatea după ce a interpretat-o pe cântăreața franceză Édith Piaf în producția din 2007 îndelung aclamată „La Vie en Rose”, de Oliver Dahan. Rolul i-a adus și un Oscar, devenind prima persoană premiată cu o astfel de statuetă pentru „Cea mai bună actriță” cu un film în limba franceză.

La ediția din 2019 a Festivalului Enescu, care se va desfășura între 31 august și 22 septembrie, actrița născută la Paris o va aduce pe scena Ateneului Român pe legendara Ioana d’Arc, în opera „Jeanne d’Arc au bûcher”, un oratoriu pe muzica lui Arthur Honegger, sub bagheta dirijorului Alexandre Bloch.

Festivalul Enescu va avea loc la București, precum și în alte șapte orașe din țară: Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Sibiu, Târgu Mureș, Bacău și Târgoviște. În capitală, publicul este așteptat la concerte și recitaluri la Sala Palatului, Ateneul Român, Sala Radio și Sala Mică a Palatului.

Considerat cel mai important eveniment muzical din România, Festivalul Enescu reunește, din doi în doi ani, orchestre și muzicieni din întreaga lume. Ediția de anul viitor va fi deschisă de celebra Filarmonică din Berlin, cele două concerte pe care aceasta le va susține fiind programate să aibă loc pe 31 august și pe 1 septembrie.

Data de punere în vânzare a biletelor individuale este 6 martie 2019.

(sursă foto: parade.com)