Mercedes-Benz trece la mașini electrice Business

Mercedes-Benz trece la mașini electrice

Mercedes-Benz a prezentat oficial primul SUV complet electric, la Stockholm. Modelul Mercedes-Benz EQC va avea două motoare electrice, unul va alimenta roțile din față și altul roțile din spate, informează CNN Money. Motorul din față va fi reglat pentru o eficiență maximă, în timp ce motorul din spate va oferi mai multă performanță. Cele două motoare vor genera 402 cai putere.

Cum trendul mondial se îndreaptă spre mașinile cu zero emisii, Mercedes-Benz intră în competiție directă cu alte companii din industrie precum Tesla, Jaguar, BMW și Audi. Jaguar a început deja producția SUV-ului electric I-Pace, iar la sfârșitul acestei luni se așteaptă ca BMW și Audi să lanseze noi vehicule electrice. Recent, Porsche a anunțat numele noii mașini electrice, Taycan, care va fi lansată pe piață anul viitor. 

Proiectarea unei mașini electrice reprezenta o necesitate pentru Mercedes-Benz. Guvernele din toată lumea încearcă să reducă sau să eliminie combustibilii nocivi pentru mediu.

Noul Mercedes-Benz complet electric are o lungime de 4.761 mm, o lățime de 1.884 mm, o înălțime de 1.624 și un ampatament de 2.873 mm. EQC are o viteză maximă limitată electronic la 180 km/h şi accelerează de la 0 la 100 km/h în 5,1 secunde. Modelul electric are patru moduri de rulare predefinite: Comfort, Eco, Max Range şi Sport. Pe lângă acestea, al cincilea mod de rulare va adapta parametrii în funcţie de stilul de condus.

Mercedes-Benz EQC introduce un design modern, diferit față de cel adoptat de mașinile electrice apărute până acum. Mașina arată ca un crossover Mercedes-Benz, cu o formă sportivă. Pe lângă decorațiunile exterioare, sub grătarul dintre faruri se află un panou negru. Pe timp de noapte, o linie de lumină albă trece prin partea superioară a grătarului. Interiorul mașinii are accente de roz-auriu și seamănă aproape identic cu interiorul noului sedan Mercedes A-Class. Referitor la încărcarea bateriei, Mercedes nu a oferit prea multe detalii. Știm doar că bateria poate fi încărcată în 40 de minute de la o capacitate de 10% până la 80% de la o staţie de 110 kW.

(Sursă foto: NetCarShow.com)