Toyota și Uber își unesc forțele pentru dezvoltarea mașinilor autonome Actual

Toyota și Uber își unesc forțele pentru dezvoltarea mașinilor autonome

Deutsche Welle

Producătorul japonez de automobile Toyota a anunțat că va investi nu mai puțin de 500 de milioane de dolari în compania americană Uber pentru a dezvolta, în viitorul apropiat, vehicule care se conduc singure. Această investiție va ajuta ambele companii să concureze cu liderul pieței de profil din acest moment, Waymo (proiect deținut de gigantul Google).

Știrile privitoare la această investiție de jumătate de miliard de dolari (echivalentul a aproximativ 427 de milioane de euro) în Uber au apărut după ce compania americană a încercat să producă singură această tehnologie, dar s-a confruntat cu probleme la testele efectuate până în prezent.

Astfel, Uber s-a orientat către Toyota pentru a ajuta în dezvoltarea acestui tip de vehicule, la doar cinci luni după ce una dintre mașinile sale a intrat într-un pieton și l-a ucis în timpul unor teste efectuate pe o stradă întunecată din Tempe, Arizona.

Orientarea companiei Uber către acest segment de piață a suferit o altă lovitură când liderul Waymo, dezvoltat și coordonat de Google, l-a acuzat că încearcă să copieze/fure tehnologia. În urma acestui fapt, Uber a fost nevoită să achite 245 de milioane de dolari pentru a scăpa de acuzații.

Sub umbrela investiției venite din partea Toyota, cei doi parteneri vor integra cele două tehnologii ale lor, pe care le-au dezvoltat fiecare până în prezent, pentru a consturi vehicule ce se pot conduce singure începând cu anul 2021.

„Această înțelegere marchează o importantă bornă în transformarea noastră ca și companie”, a declarat într-un comunicat de presă vicepreședintele executiv al Toyota, Shigeki Tomoyama.

Această investiție a gigantului japonez de pe piața auto vine după ce Soft Bank, tot din Japonia, a achiziționat un pachet de 15% din acțiunile Uber pentru 7,7 miliarde de dolari, devenind cel mai important acționar al companiei.

Această înțelegere va ajuta cele două companii să împartă costurile dezvoltării și implementării proiectelor din segmentul automobilelor autonome.

foto