Mesajul dur al unui primar din Italia: „Suntem stresați că stăm acasă. Stresați erau bunicii noștri care plecau la război” Actual

Mesajul dur al unui primar din Italia: „Suntem stresați că stăm acasă. Stresați erau bunicii noștri care plecau la război”

Primarul localității Delia, din regiunea Sicilia s-a săturat de atitudinea localnicilor care ignoră recomandările autorităților în plină pandemie de coronavirus și a adus un apel disperat printr-un video postat pe Facebook. Primarul Gianfilippo Bancheri le-a făcut o morală dură tuturor localnicilor care nu rămân în carantină și nu le pasă de tragediile din Italia.

Oamenii din întreaga lume ar trebui să fie conștienți de amploarea pandemiei COVID-19 și ar fi indicat să țină cont de mesajul edilului italian și să rămână în case, ajutând astfel la estomparea răspândirii virusului.

Mesajul lui Gianfilippo Bancheri, primarul localităţii Delia:

“Mulți dintre voi ați făcut afișe pe care ați scris „totul va fi bine”, ați postat pe Facebook mesaje asemănătoare. Dar eu aș vrea să înțeleg cum va fi totul bine? Cum va fi totul bine dacă noi continuăm să ieșim zilnic la cumpărături, când cumpărăturile ar trebui făcute o dată la 10 zile?

Cum o să fie totul bine dacă mulți dintre voi ies ca să-și ia țigări în fiecare zi? Cum va fi totul bine dacă lumea se duce toată ziua la benzinărie să alimenteze? La ce-ți trebuie benzină dacă trebuie să stai în casă? Cum o să fie totul bine dacă unii mă întreabă dacă pot să se tundă acasă, adică să cheme frizerul acasă? Dar la ce-ți trebuie frizura aranjată în momentele astea? La ce servește să-ți faci freza acum? Ajutați-mă să înțeleg!

Cum o să fie totul bine dacă mulți mă întreabă acum dacă pot alerga pe afară, pentru că sunt „stresați”? Oameni buni, eu alerg de vreo 20 de ani și aici, la Delia, suntem cu totul 20 de persoane care alergăm. Acum i-a apucat pe toți alergatul prin Delia? Toți vor să alerge? Dar unde vă duceți voi să alergați, dacă ultima dată ați alergat în școala primară?
Ce v-a apucat? Înțelegeți în ce situație suntem? Mă sună diverși care îmi spun că vor să se ducă la Canicatti la cumpărături. La Canicatti nu te poți duce să faci cumpărături, cumpărăturile le faci în Delia. Doar dacă ai o urgență, un medicament care îți salvează viața, un aliment pentru o intoleranță… Unde te-a apucat să mergi acum? (…)

Trebuie să le mulțumim celor care sunt în tranșee, trebuie să mulțumim miilor de medici, asistente, paramedici, forțelor de ordine, pompierilor, voluntarilor, primarilor, tuturor celor care stăm în tranșee, stăm în stradă pentru a vă proteja pe voi cei mulți cărora nu vă pasă. Vă doare undeva!

„Suntem stresați că stăm acasă”, asta ne stresează. Cu internet, telefon, televizor, mâncare, playstation… Suntem stresați. Stresați erau bunicii noștri care plecau la război, nu cei care rămâneau acasă. Și care e rațiunea pentru care cântăm Azzuro, Azzuro de la balcoane, dacă imediat după acceea ieșim afară la cumpărături în fiecare zi? Unde e logică? Unde e logică? Unde e respectul? Față de noi și față de ceilalți? Ne potolim odată? Considerați că este corect acest comportament? Scuzați-mă că vă întreb. Vi se pare corect? Nu, nu este corect! Este egoism, cretinism și prostie. Superficialitate.”

Sursă foto: Facebook