Mesajul Președintelui transmis elevilor la începutul anului școlar. Actual

Mesajul Președintelui transmis elevilor la începutul anului școlar.

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj tuturor elevilor și cadrelor didactice, la începutul noului an școlar.

I-a încurajat pe elevi spunându-le că fiecare dintre ei are acum ocazia să devină un supererou, ocrotindu-i pe cei dragi.

„Dragi elevi, chiar dacă astăzi începem un nou an școlar altfel decât erați obișnuiți, entuziasmul, nerăbdarea și bucuria de a reveni la școală au rămas neschimbate. Trecem cu toții printr-o situație care, în urmă cu câteva luni, ar fi părut posibilă doar în cărți sau în filme. Până când vom reuși să învingem virusul care ne-a schimbat tuturor modul de viață, va trebui ca la școală să respectați câteva măsuri speciale, concepute pentru a nu pune în pericol sănătatea voastră și a celor dragi. Fiecare dintre voi veți (corect: fiecare dintre voi va avea ocazia, n.red.) avea ocazia să fiți un supererou care, atunci când poartă mască, se spală des pe mâini și ascultă îndrumările cadrelor didactice, își ocrotește părinții și bunicii, cei mai expuși pericolului de a se îmbolnăvi. Eu am foarte mare încredere în voi și, împreună, vom trece cu bine prin această perioadă!”, a transmis Șeful statului.

Sursa foto

De asemenea, le-a reamintit cadrelor didactice misiunea importantă pe care o au și le-a mulțumit pentru implicarea lor.

„Dragi dascăli, frumoasa misiune pe care v-ați ales-o devine anul acesta una extrem de grea. Obiectivul prioritar de a oferi învățământ de calitate este dublat acum de necesitatea desfășurării actului educațional în condiții sanitare cât mai sigure, deopotrivă pentru elevi și cadre didactice. Pășim cu toții pe un teritoriu necunoscut și tocmai de aceea va fi nevoie de multă răbdare, flexibilitate și energie, va trebui să găsiți resurse interne și adesea să vă adaptați la situații neprevăzute. Sunt convins însă că veți reuși să îi însoțiți pe copii în fascinanta călătorie a cunoașterii, fie că vă veți afla alături de ei în clasă, fie la distanță, prin intermediul mijloacelor de comunicare on-line. Vă doresc un an școlar cât mai bun și vă mulțumesc pentru implicarea voastră!”, a adăugat Klaus Iohannis.

Mesajul Președintelui poate fi ascultat integral aici.

Citește și Adaptarea cadrelor didactice la condițiile actuale

Sursa foto