Mirel Rădoi este propunerea pentru postul de selecționer Sport

Mirel Rădoi este propunerea pentru postul de selecționer

Actualul antrenor al selecționatei de tineret a României Mirel Rădoi este propunerea pentru postul de selecționer. Comisia Tehnică a Federației Române de Fotbal a emis un comunicat de presă prin care anunță decizia. Mâine, pe 26 noiembrie, conducerea FRF va lua decizia finală în ceea ce privește postul lăsat liber de Cosmin Contra. Cel mai probabil, Rădoi va fi numit pentru funcția de antrenor al naționalei României.

Pentru oficialii FRF decizia nu este una ușoară, fiind mai mulți candidați eligibili pentru acest post. Se pare însă că Mirel Rădoi reprezintă cea mai lejeră variantă pentru oficialii de la conducerea fotbalului românesc.

Baraj cu Islanda și Ungaria/Bulgaria pentru Euro

În urma tragerii la sorți de vineri, 22 noiembrie, de la Nyon, România va juca play-off-ul Diviziei A din Liga Națiunilor și va întâlni în semifinală pe Islanda, în deplasare. Pentru a se califica la Campionatul European din 2020, România are de jucat:

  • Semifinală cu Islanda în deplasare.
  • Finală cu învingătoarea duelului Bulgaria – Ungaria, în deplasare.

Rădoi, bilanț excelent la U21

Începând din martie 2018, Rădoi a ocupat funcția de manager sportiv al echipei naționale U21 a României, iar în luna august a aceluiași an a preluat banca tehnică, după ce Daniel Isăilă a decis să accepte o ofertă din Arabia Saudită. A reușit să califice reprezentativa Under 21 la EURO 2019, unde a ajuns până în semifinalele competiției, performanță ce a însemnat calificarea la Jocurile Olimpice după o pauză de 56 de ani!

În total, pe banca selecționatei U21, Mirel Rădoi a bifat 15 partide, reușind să câștige 9 dintre ele și să bifeze trei remize.

Astfel, Mirel Rădoi este propunerea pentru postul de selecționer.