O femeie, în fruntea Tesla Business

O femeie, în fruntea Tesla

Tesla a anunțat că Robyn Denholm îl va înlocui pe Elon Musk în funcția de președinte al companiei. Ea va părăsi funcția de director financiar la Telstra, cea mai mare companie de telecomunicații din Australia, după o perioadă de preaviz de șase luni.

Denholm s-a alăturat companiei Telstra în ianuarie 2017, după ce s-a întors în Statele Unite, unde a fost director financiar la Juniper Network și este în consiliul de administrație al Tesla din 2014.

„Cred în această companie, cred în misiunea sa și aștept cu nerăbdare să îl ajut pe Elon și echipa Tesla să obțină o profitabilitate durabilă și să conducă pe termen lung valoarea acționarilor”, a spus Robyn Denholm.

Întrebat despre cea care îi va lua locul la conducerea Tesla, Musk a declarat: „Robyn are o vastă experiență atât în ​​industria IT, cât și în industria auto, și a avut contribuții semnificative în calitate de membru al board-ului Tesla în ultimii patru ani, ajutându-ne să devenim o companie profitabilă. Aștept cu nerăbdare să lucrez și mai mult cu Robyn continuând să accelerăm dezvoltarea energiei durabile”.

Musk a acceptat, la sfârșitul lunii septembrie, să demisioneaze din funcția de președinte al consiuliul de administrație al companiei pe care acesta a înființat-o, fiind nevoit să achite o amendă de 20 de milioane de dolari în cadrul unui acord cu autoritățile de reglementare din Statele Unite. Totodată, compania Tesla va trebui să plătească alte 20 de milioane de dolari în cadrul aceleiași înțelegeri cu SEC.

Aceste sancțiuni au venit după ce Musk a scris pe Twitter, în data de 7 august, că se gândește să retragă Tesla Inc. de pe bursa nord-americană NASDAQ, la prețul de 420 de dolari pe acțiune. În urma acestui tweet, Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare (SEC) s-a adresat instanței împotriva lui Musk, instituția de supraveghere arătând că este nevoie ca statul să protejeze interesele tuturor acționarilor și să prevină eventuale căderi pe bursă din cauza afirmațiilor șefului Tesla. El va rămâne, totuși, director general al producătorului american de mașini electrice.

(sursă foto: theaustralian)