SpaceX va trimite primul turist în jurul Lunii Business

SpaceX va trimite primul turist în jurul Lunii

Un miliardar japonez, fondatorul celui mai mare retailer de îmbrăcăminte din Japonia, Zozotown, va deveni primul turist care va zbura în jurul Lunii.

Yusaku Maezawa plănuiește să călătorească în jurul satelitului natural al Pământului, cu ajutorul rachetei Big Falcon Rocket (BFR), în anul 2023 și va lua cu el la bord 8 artiști, pentru a-l ajuta să transpună întreaga experiență într-un proiect de artă denumit „Dear Moon”.

„În sfârșit, vă pot spune că am ales să merg spre Lună!”, a declarat Maezawa, în cadrul unui eveniment SpaceX, la sediul din California al companiei americane fondată de Elon Musk.

Maezawa, în vârstă de 42 de ani, este al 18-lea cel mai bogat om din Japonia, potrivit revistei Forbes, cu o avere estimată la 2,9 miliarde de dolari. Omul de afaceri, care este, totodată, și colecționar de artă, a spus că va fi însoțit, în călătoria care va dura o săptămână, de 8 artiști, colegi de breaslă cu el, pentru care a achiziționat deja toate locurile de la bordul navei BFR, care îi va purta către Lună.

„Îi voi ruga pe toți să creeze ceva după ce se întorc pe Pământ, iar aceste capodopere vor inspira visătorii din fiecare dintre noi”, a mai afirmat acesta. Maezawa nu a dat numele artiștilor, dar își dorește să fie din diverse domenii, cum ar fi pictori, muzicieni, regizori și alți oameni din industrii creative.

Elon Musk a spus că japonezul este cel care a venit cu ideea acestui zbor. Miliardarul nu a dezvăluit încă suma de bani pe care a achitat-o, însă aventura va fi gratuită pentru artiștii care vor fi aleși să îl însoțească. Musk a punctat, de asemenea, că plata în avans pe care Maezawa a făcut-o este suficientă pentru a începe dezvoltarea rachetei BFR.

(sursă foto: teslarati)