Obiective turistice Sibiu: 7 locuri pe care merită să le vizitezi Magazin

Obiective turistice Sibiu: 7 locuri pe care merită să le vizitezi

Descoperă cele mai inedite și frumoase obiective turistice în Sibiu și în împrejurimi. Poți vizita minunatul oraș Sibiu într-o escapadă de weekend sau într-un concediu mai lung. Sibiul este plin de locuri spectaculoase și istorice care merită să fie descoperite de turiști. Dacă ți-ai planificat deja o excursie în Sibiu, noi îți prezentăm cele mai frumoase obiective turistice pe care merită să le incluzi în lista ta.

Sibiu este un oraș istoric și un adevărat centru al culturii, fiind desemnat Capitală Culturală Europeană în anul 2007. În fiecare an, Sibiul găzduiește Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu și Festivalul Internațional de Jazz. Municipiul Sibiu a reprezentat și reprezintă unul dintre cele mai importante orașe din Transilvania, fiind unul dintre principalele centre ale coloniștilor sași stabiliți în zonă. Orașul a fost capitală a Transilvaniei între anii 1692-1791 și 1849-1865. Centrul istoric al Sibiului constituie cel mai mare ansamblu urban medieval din ţara noastră, cu numeroase vestigii păstrate din perioada respectivă, începând de la clădiri publice, case de locuit şi până la ziduri şi turnuri de apărare.

Dacă ți-am stârnit curiozitatea, descoperă mai jos cele mai inedite obiective turistice din Sibiu și pregătește-ți bagajul pentru viitoarea destinație.

Cele mai inedite obiective turistice din Sibiu

Muzeul Locomotivelor pe aburi

Muzeul locomotivelor pe aburi Sibiu
Sursă foto

Muzeul a fost deschis în anul 1944, iar exponatele muzeului sunt fabricate în perioada 1885 – 1958. Colecția muzeului cuprinde 35 de locomotive pe aburi, 2 pluguri pe aburi și 2 macarale pe același principiu de funcționare.

Muzeul Brukenthal

Muzeul Brukenthal Sibiu
Sursă foto

Muzeul adăpostește peste 800 de tablouri și alte obiecte de artă, dispuse în cele 13 săli ale muzeului. Etajele 1 și 2 ale Palatului Brukenthal găzduiesc cele mai importante galerii de artă europeană din România.

Podul Minciunilor

Obiective turistice Sibiu
Sursă foto

Construit în anul 1859 în locul unui pod din lemn, Podul Minciunilor este primul pod de fontă suspendat, din România. Legenda spune că dacă persoana care se află pe pod spune o minciună, aceasta va cădea în gol.

Abația Cârța

Obiective turistice Sibiu
Sursă foto

Este singura mănăstire cisterciană din România. Mănăstirea datează încă din 1202. Mănăstirea Cârța trebuie să se afle pe lista de obiective turistice din Sibiu dacă sunteți în căutarea de locuri unice în România.

Parcul Sub Arini 

Parcul Sub Arini
Sursă foto

Este unul dintre cele mai vechi parcuri din România. Parcul Sub Arini este un loc potrivit pentru plimbări relaxante în natură. Aici vei găsi peste 65 de specii vegetale, multe dintre ele specii exotice, dar și multe specii de păsări sedentare ori migratoare.

Muzeul Astra

Obiective turistice Sibiu
Sursă foto

Muzeul Astra din Sibiu se află în clasamentul cu obiective turistice din Sibiu pe care trebuie să le vezi. Se întinde pe o suprafață de 96 de hectare și este considerat unul dintre cele mai mari muzee în aer liber din România. Complexul Național Muzeal „Astra” este format dintr-un ansamblu de unități muzeale etnografice care prezintă valorile și identitatea satului românesc.

Turnul Sfatului

Turnul Sfatului Obiective turistice Sibiu
Sursă foto

Aflat între Piața Mică și Piața Mare din Sibiu, Turnul Sfatului este simbolul reprezentativ al orașului. La ultimul etaj al turnului, turiștii pot admira întreaga panoramă a Sibiului.

Citește și Sibiul propus pentru cea mai bună destinație turistică europeană.

Sursă foto