Orezul violet: 4 beneficii pe care le poate aduce sănătății Magazin

Orezul violet: 4 beneficii pe care le poate aduce sănătății

Orezul violet are origini în Asia. Boabele sale sunt de culoarea cernelii negre când sunt crude. Pe măsură ce se gătesc, boabele devin un violet irizat intens.

Cunoscut și sub denumirea de orez negru, orezul interzis și orezul împăratului, legenda spune că inițial a fost rezervat exclusiv pentru vechii împărați ai Chinei. Este posibil să fi fost din cauza aspectului sau rarității sale. Orezul violet a fost o cultură dificil de cultivat și este posibil să fi fost mai puțin disponibil ca sursă de hrană decât alte tipuri de orez.

Poate că are o istorie interesantă și un aspect unic, dar valoarea reală a orezului violet este nutrițională, nu estetică. Citește mai departe pentru a-i afla beneficiile.

1. Orezul violet conține antioxidanți

Culoarea orezului violet este creată de un flavonoid numit pigment antocianinic. Același pigment conferă afinelor, vinetelor și altor fructe și legume sănătoase culoarea lor intensă. Antocianinele sunt substanțe fitochimice care se găsesc în plante.

Ele pot avea, de asemenea, proprietăți antiinflamatorii și anti-carcinogene. Un puternic antioxidant, antocianina a fost asociat cu reducerea cazurilor de diabet, obezitate și boli de inimă.

Un studiu a legat orezul violet de prevenirea cancerului la șobolani.

2. Conține fibre

Orezul violet este o cereală integral, ceea ce înseamnă că stratul exterior de tărâțe este intact. Acest lucru îl face bogat în fibre, precum și cu aromă ușor de nucă.

Fibrele sunt importante pentru mișcările intestinale regulate și pentru sănătatea generală a intestinului. Fibrele pot ajuta, de asemenea, la pierderea în greutate și la scăderea colesterolului și a tensiunii arteriale.

3. Conține proteine

Orezul violet este o sursă bună de proteine. Acest lucru îl face o adiție excelentă pentru o dietă vegetariană.

Proteinele ajută la reducerea pierderii musculare, ajutând corpul să construiască și să repare țesutul muscular. De asemenea, ajută la creșterea celulelor și menține oasele puternice.

4. Orezul violet are cantități de fier

Orezul violet este o sursă importantă de fier. Fierul este un mineral necesar pentru a ajuta la formarea globulelor roșii și la transportul oxigenului. De asemenea, susține transmiterea impulsurilor nervoase, care controlează mișcările corpului. Lipsa de fier suficient poate rezulta în anemie.

Citește și Orzul: 8 benefici pentru sănătate.

Sursă foto