Papa Francisc: Sexul este un dar de la Dumnezeu Magazin

Papa Francisc: Sexul este un dar de la Dumnezeu

Papa Francisc spulberă orice îndoială legată de sexualitate și susține că „sexul este un dar de la Dumnezeu”. Papa le-a vorbit tinerilor de la Centrul Diecezan din Grenoble-Vienne (Franța) despre sexualitate, informează Crux. În cadrul acestei întâlniri, Papa Francisc le-a răspuns tinerilor la mai multe întrebări legate de carieră, ajutorarea celor săraci, evanghelizare, credință, dar și sexualitate.

„Sexul este pasiune”

Relațiile sexuale dintre un bărbat și o femeie realizate în interiorul căsătoriei sunt „un dar pe care Domnul ni-l dă. Sexul are două scopuri: de a ne iubi unul pe celălalt și de a genera viață. Sexul este pasiune, este iubire pasională. Adevărata dragoste este pasională”, a declarat Papa Francisc.
„Dragostea dintre un bărbat și o femeie, când e pasională, te face să îți dai viața pentru totdeauna, cu întreg trupul și sufletul tău”, a mai adăugat acesta. „Dumnezeu a făcut bărbatul și femeia după chipul și asemănarea Sa. Unindu-se prin căsătorie cei doi devin un singur trup, aceasta este măreția sexualității”, a spus Papa. „Trebuie să vorbim despre o sexualitate de acest fel și să trăim într-o astfel de sexualitate , în această dimensiune a dragostei dintre un bărbat și o femeie pentru întreaga viață.”

Este adevărat că slăbiciunea umană sau eșecurile spirituale îi pot face pe oameni să-și folosească sexualitatea într-un mod nu tocmai corespunzător. Oamenii uită de iubire și se folosesc de „sexualitatea obiectivă, detașată de dragoste și folosită pentru distracție. ” Papa Francisc a criticat pornografia, susținând că face parte dintr-o „industrie a minciunilor”, o industrie „sexuală detașată de dragoste”. Sexualitatea, așa cum a intenționat-o Dumnezeu, „este mare”, a spus el, îndemnându-i pe tineri să se pregătească pentru acea mare iubire, care va face parte din toată viața lor.

Papa Francisc a declarat că făcând parte din biserică, el nu aparține unei „instituții”, ci este o „persoană a lui Isus”.

(Sursă foto: Cancan)