România va organiza în premieră World Rugby U20 Trophy Sport

România va organiza în premieră World Rugby U20 Trophy

România va organiza pentru prima dată World Rugby U20 Trophy, între 25 august și 9 septembrie. La competiție vor participa 8 echipe: România, Samoa, Fiji, Namibia, Uruguay, Portugalia, Hong-Kong și Canada. Competiția va fi organizată de Federatia Română de Rugby în colaborare cu World Rugby.

World Rugby U20 Trophy se va desfășura pe Stadionul Arcul de Triumf. România U20 va participa având statutul de țară organizatoare, câștigătoarea acestei competiții urmând să promoveze în eșalonul de elită, Campionatul Mondial, în locul Japoniei, care a retrogradat la finalul ediției din acest an disputată în Franța.

„Această competiție poate reprezenta un moment zero al rugbyului românesc, momentul nașterii unei generații care peste câțiva ani va lupta pentru a duce Romania între cele mai bune națiuni ale Cupei Mondiale de rugby. Este important ca în aceste momente să fim uniți, să venim alături de Stejărei și să îi susținem pe acești tineri jucători, care nu vor avea o misiune ușoară, într-o competiție ca o adevarată Cupa Mondială.”, a declarat Alin Petrache, preşedintele FRR.

 

(sursă foto: asiarugby.com)