Se dă startul la filme: Festivalul Filmului Francez 2018 Magazin

Se dă startul la filme: Festivalul Filmului Francez 2018

Iubitorii de artă cinematografică sunt așteptați la a 22-a ediție a Festivalului Filmului Francez. Proiecțiile cinematografice se vor organiza la Cinema Elvire Popesco, de pe 24 aprilie, până pe 2 mai.

Fiţi realişti, cereţi imposibilul!

În acest an, se va sărbători în avanpremieră cea de a 50-a aniversare a evenimentelor din Mai 1968 din Franța. Una dintre cele mai cunoscute devize: Fiţi realişti, cereţi imposibilul! , preluată de la aceste evenimente, i-au inspirat pe organizatori. La secțiunea specială Focus Mai 68 se vor prezenta documentarele și filmele de ficțiune din acea perioadă (Milou en Mai/Milou în Mai de Louis Malle; Le fond de l’air est rouge/ Revoluția plutește în aer de Chris Marker). Publicul va înțelege impactul puternic pe care l-au avut aceste evenimente asupra istoriei și cinematografiei franceze.

Cineaștii debutanți vor participa la secțiunea Competiție, aducând un suflu nou cinematografiei franceze prin cele șase filme pline de curaj și creativitate. În acest caz, publicul va vota și va premia filmul preferat care va primi Premiul Publicului. Recompensa câștigătorului va fi ajutorul pentru distribuția filmului în cinematografele din România.

Secțiunea Panorama prezintă cele mai bune filme franceze contemporane, apreciate de criticii din cadrul celor mai mari festivaluri.

Festivalul se va deschide pe 24 aprilie cu comedia fantastică Madame Hyde de Serge Bozon.

Programul integral al festivalului îl puteți găsi aici. Toate filmele sunt prezentate în versiune originală, cu subtitrare în limba română.

Biletele pot fi achiziţionate de la casa sălii Elvire Popesco, cu o oră înainte de fiecare proiecţie, de la Librăria Kyralina, de la Librăria Hecate, în reţeaua de librării Humanitas si de pe elvirepopesco.ro (eventbook.ro).

 

(Sursă foto: zilesinopti.ro)