„Faceți sex cu mască pe față!” Ce ne recomandă un medic canadian pentru a ne proteja de COVID-19 Actual

„Faceți sex cu mască pe față!” Ce ne recomandă un medic canadian pentru a ne proteja de COVID-19

Pe timpul pandemiei, oamenilor le este recomandat să facă sex cu mască și să nu se sărute cu oameni noi. Acestea sunt sfaturile date de medicul Theresa Tam, directoarea Oficiului pentru Sănătate Publică al guvernului Canadian, pentru o viaţă sexuală responsabilă în timpul pandemiei.

„Sănătatea sexuală este o parte importantă a sănătății noastre generale. Cu toate acestea, sexul poate fi complicat pe timpul pandemiei …”, a declarat Dr. Theresa Tam, riscurile crescând pentru persoanele care cunosc parteneri noi.

Aceasta recomandă evitarea sărutului și apropierea față-în-față. De asemenea, ar trebui purtată o mască care să acopere gura și nasul, iar fiecare partener să se asigure că nu are simptome înaintea actului sexual.

“Cea mai puțin riscantă activitate sexuală în timpul COVID-19 implică doar propria persoană”, a adăugat ea.

Doctorul Theresa Tam a afirmat, într-un comunicat, că există puține șanse de infectare cu COVID-19 din transmiterea spermei sau a fluidului vaginal, însă activitatea sexuală cu cineva nou crește riscul de a contracta virusul, în special dacă există contact fizic precum sărutul.

Sexul trebuie evitat dacă oricare dintre persoane prezintă simptome Covid-19, Dr. Tam sugerând „limitarea consumului de alcool și de alte substanțe, astfel încât dvs. și partenerul (partenerii) dvs. să puteți lua cele mai bune și sigure decizii.”

Canada a înregistrat mai mult de 129.000 cazuri de Covid-19, inclusiv 9.135 de decese, potrivit Agenției de Sănătate Publică din Canada.

Citește și: Cercetătorii au descoperit de ce COVID-19 afectează mirosul

Sursă foto