Sucul de aloe vera: Top 8 beneficii pe care le aduce sănătății Magazin

Sucul de aloe vera: Top 8 beneficii pe care le aduce sănătății

Sucul este preparat din planta de aloe vera, o specie de plante suculente din genul Aloe. Crește abundent în climatul tropical și a fost folosit de secole ca plantă medicinală. Consumul acestui elixir sănătos sub formă de suc oferă o serie de beneficii pentru sănătate. Citește mai departe pentru a le afla. 

1. Hidratează

Planta de aloe este foarte densă în apă, deci este un mod ideal de prevenire sau tratare a deshidratării. A rămâne hidratat ajută organismul să detoxifice oferind o modalitate de purjare și eliminare a impurităților. Sucul conține, de asemenea, mai multe substanțe nutritive care optimizează fluxul de organe al organismului.

Acest lucru este crucial, deoarece rinichii și ficatul sunt în mare parte responsabili de sarcina de detoxifiere a sângelui și de producere a urinei.

Recuperarea după exerciții fizice grele necesită și rehidratare prin aportul de lichide suplimentare. Corpul necesită mai multe lichide pentru a scăpa de acumularea de acid lactic de la exerciții. Încercați suc de aloe vera în loc de apă după următorul antrenament greu.

2. Ajută funcția ficatului

Când vine vorba de detoxifiere, funcția hepatică sănătoasă este esențială.

Sucul de aloe vera este o modalitate excelentă de a menține ficatul sănătos. Acest lucru se datorează faptului că ficatul funcționează cel mai bine atunci când corpul este hrănit și hidratat în mod adecvat. Sucul de Aloe vera este ideal pentru ficat, deoarece este hidratant și bogat în fitonutrienți.

3. Sucul de aloe vera ajuta la constipație

Consumul de suc de aloe vera ajută la creșterea conținutului de apă din intestine. Cercetările au arătat o relație între creșterea conținutului de apă în intestine și stimularea peristaltismului, care ajută la trecerea fecalelor în mod normal.

Dacă sunteți constipat sau aveți probleme cu constipație frecventă, încercați să încorporați suc de aloe vera în rutina zilnică. Aloe ajută, de asemenea, la normalizarea bacteriilor sănătoase din intestin, menținând o floră intestinală sănătoasă și echilibrată.

4. Este bun pentru un ten limpede

Sucul hidratant de aloe vera poate ajuta la reducerea frecvenței și apariției acneei. De asemenea, poate ajuta la reducerea afecțiunilor pielii, cum ar fi psoriazisul și dermatita.

Aloe vera este o sursă bogată de antioxidanți și vitamine care pot ajuta la protejarea pielii.

De asemenea, s-a dovedit că compușii importanți din aloe vera neutralizează efectele radiațiilor ultraviolete (UV), repară pielea de daunele UV existente și ajută la prevenirea liniilor fine și a ridurilor.

5. Sucul de aloe vera este nutritiv

Sucul de Aloe vera este plin de substanțe nutritive. Consumul este o modalitate excelentă de a evita deficiența. Conține vitamine și minerale importante precum vitaminele B, C, E și acid folic.

De asemenea, conține cantități mici de calciu, cupru, crom, sodiu, seleniu, magneziu, potasiu, mangan și zinc.

Aloe vera este și una dintre singurele surse vegetale de vitamina B-12. Aceasta este o veste excelentă pentru vegetarieni și vegani.

6. Oferă ameliorarea arsurilor la stomac

Consumul de suc de aloe vera poate oferi ușurare atunci când arsurile la stomac atacă. Compușii prezenți în sucul de aloe vera ajută la controlul secreției de acid în stomac. Efectele s-au dovedit eficiente chiar pentru combaterea ulcerelor gastrice și împiedicarea dezvoltării acestora.

7. Sucul de aloe vera are beneficii digestive

Aloe vera conține mai multe enzime cunoscute pentru descompunerea zaharurilor și a grăsimilor și pentru a menține digestia fără probleme.

Dacă sistemul digestiv nu funcționează optim, acesta încetează să mai absoarbă toți nutrienții din alimente. Motorul intern trebuie menținut sănătos pentru a profita de beneficiile unei diete.

Aloe vera poate ajuta la scăderea iritației din stomac și intestine. Sucul poate ajuta, de asemenea, persoanele cu sindromul intestinului iritabil (SII) și alte tulburări inflamatorii ale intestinelor.

Un studiu din 2013 efectuat pe 33 de pacienți cu SII a constatat că sucul de aloe vera a contribuit la reducerea durerii și a disconfortului SII. Studiul nu a fost controlat cu placebo, deci este nevoie de mai multe cercetări.

Aloe vera a fost, de asemenea, benefic pentru persoanele care suferă de colită ulcerativă într-un studiu dublu-orb, controlat cu placebo.

8. Scopuri cosmetice

Păstrarea la îndemână a sucului de aloe vera poate fi bună și pentru o serie de nevoi de frumusețe și sănătate.

 Poate fi folosit ca bază pentru machiaj (se aplică înainte de fond de ten), demachiant, calmant pentru arsuri solare, hidratant ușor sau ca tratament pentru scalpul iritat (amestecați câteva picături de ulei esențial de mentă).

Citește și Uleiul de avocado: Top 8 beneficii pe care le aduce sănătății.

Sursă foto