„Un pas în urma serafimilor”, vedeta premiilor Gopo 2018 Magazin

„Un pas în urma serafimilor”, vedeta premiilor Gopo 2018

Lungmetrajul „Un pas în urma serafimilor”, regizat de Daniel Sandu, a fost marele câștigător la cea de-a 12-a ediţie a Galei Premiilor Gopo, care a avut loc marţi seară, la Teatrul Naţional Bucureşti.

Filmul, care a reușit să adune 15 nominalizări la ediția de anul acesta a premiilor, a primit cele mai multe trofee, 9 la număr, inclusiv la categoriile „cel mai bun film”, „cel mai bun regizor”, „cel mai bun actor într-un rol principal”, precum și un premiu din partea Romanian Society of Cinematographers, pentru cea mai bună imagine, acordat lui George Dăscălescu.

„Un pas în urma serafimilor” marchează debutul în lungmetraj al regizorului Daniel Sandu, care a primit și premiile pentru cea mai bună regie și cel mai bun scenariu.

La categoria „cel mai bun regizor”, pe lângă Daniel Sandu, au mai fost nominalizaţi Nae Caranfil, pentru „6,9 pe scara Richter”, Călin Peter Netzer, pentru „Ana, mon amour”, Iulia Rugină, pentru „Breaking News” și Adrian Sitaru, pentru „Fixeur”.

Filmul spune povestea lui Gabriel, un adolescent care își dorește să devină preot și intră într-un seminar teologic ortodox. Inițial încearcă să se adapteze mediului, dar în cele din urmă își dă seama că sistemul este complet corupt și abuziv; nu după multă vreme, el și alți trei colegi sunt etichetați de consiliul școlii drept elevi-problemă. Prinși în lupta pentru putere între un preot incoruptibil, dar abuziv, și un profesor laic viclean și corupt, elevii învață că minciuna, furtul, manipularea și trădarea sunt aptitudini pe care trebuie să și le însușească pentru a rezista în seminar.

https://www.youtube.com/watch?v=OtwgxYUuoiw

Anul trecut, Cristi Puiu a câștigat premiul Gopo pentru cel mai bun regizor, în timp ce filmul regizat de acesta, „Sieranevada”, a fost desemnat cel mai bun film.

(sursă foto: News.ro)