Vasi Rădulescu: „Imunitatea nu se poate îmbunătăți. Copiii nu ar trebui hiperprotejați în natură” Magazin

Vasi Rădulescu: „Imunitatea nu se poate îmbunătăți. Copiii nu ar trebui hiperprotejați în natură”

Medicul Vasi Rădulescu a vorbit în direct la Pro TV despre cât adevăr există în cazul suplimentelor alimentare care promit întărirea imunității sau în cel al leacurilor băbești care se spune că tratează anumite afecțiuni. Acesta este de părere că este foarte periculos să ne încredem în vorba poporului și că trebuie întotdeauna să urmăm sfatul specialiștilor din medicină.

„Putem vorbi mult și bine despre imunitate. Adevărul este că aceasta nu poate fi îmbunătățită. Imunitatea este o oglindă a felului în care ne comportăm și relaționăm cu mediul înconjurător. Atât vreme cât ne alimentăm diversificat și avem proteine de calitate, imunitatea noastră va fi la parametri optimi. Nu avem cum să o îmbunătățim. Contează felul în care dormim, în care ne mișcăm în fiecare zi. A spune că lucrăm la imunitate e ca și cum am spune că mergem cu o șurubelniță să reparăm o centrală atomică.”

„Acum există acest tip de comportament, de a hiperproteja copiii în natură, pe frig, și așa mai departe. Din contră, ar trebui scoși afară și lăsați să intre în contact cu mediul pentru a dezvolta o imunitate putrnică mai târziu.”

„Niciun amestec de plante sau leac băbești nu va înlocui vreodată vaccinul sau tratamentul medical. Este evident că avem nevoie de o educație medicală. Sigur, este sănătos și recomandat să consumăm fructe și legume, dar aceste anu pot trata o anumită boală.”

„Suplimentele nu pot trata nimic, nu pot vindeca nimic. Nici măcar nu pot preveni. De asemenea, nici legislația nu permite să facem reclamă acestor tipuri de produse ca și cum ar trata boli. Alimentele trebuie consumate așa cum sunt ele.”

„Există cazuri în care oamenii refuză să meargă la doctor și înlocuiesc asta cu fel de fel de leacuri și regimuri cu verdețuri. Aceasta este o greșeală fatală. În niciun caz nu ne tratăm cu leacuri.”