Ceaiul de scorțișoară: 11 beneficii pe care le poate aduce sănătății Magazin

Ceaiul de scorțișoară: 11 beneficii pe care le poate aduce sănătății

Ceaiul de scorțișoară este plin de compuși benefici care pot oferi diverse beneficii pentru sănătate. Acestea includ scăderea în greutate, îmbunătățirea sănătății inimii, atenuarea crampelor menstruale și reducerea inflamației și a nivelului de zahăr din sânge. Citește mai departe pentru a le afla.

1. Ceaiul de scorțișoară este plin de antioxidanți

Ceaiul de scorțișoară conține o mulțime de antioxidanți, care sunt compuși benefici.

Antioxidantii luptă împotriva oxidarii cauzate de radicalii liberi. Acestea sunt molecule care dăunează celulelor și contribuie la boli precum diabetul, cancerul și bolile de inimă.

Scorțișoara este deosebit de bogată în antioxidanți polifenoli. Un studiu a comparat activitatea antioxidantă a 26 de condimente. S-a raportat că scorțișoara este depășită doar de cuișoare și oregano.

În plus, cercetările arată că ceaiul de scorțișoară poate crește capacitatea antioxidantă totală (CAT). Aceasta este o măsură a cantității de radicali liberi cu care organismul poate lupta.

2. Reduce inflamația și poate îmbunătăți sănătatea inimii

Studiile pe eprubete sugerează că compușii din scorțișoară pot reduce markerii inflamației. Acest lucru poate fi extrem de benefic, având în vedere că inflamația este la rădăcina multor boli cronice, inclusiv bolile de inimă.

De asemenea, studiile arată că scorțișoara poate reduce tensiunea arterială. Aceasta, precum și nivelurile de trigliceride și colesterol LDL (rău) la unele persoane.

În plus, scorțișoara poate crește nivelul de colesterol HDL (bun). Acest lucru ajută la îmbunătățirea sănătății inimii prin eliminarea excesului de colesterol din vasele de sânge.

O revizuire a 10 studii a investigat consumul a 120 mg de scorțișoară în fiecare zi. S-a constatat că acest lucru poate fi suficient pentru a ajuta la obținerea acestor beneficii.

Scorțișoara Cassia, în special, conține cantități mari de cumarine naturale. Acestea sunt un grup de compuși care ajută la prevenirea îngustării vaselor de sânge și oferă protecție împotriva cheagurilor de sânge.

Cu toate acestea, aportul în exces de cumarine poate reduce funcția hepatică și crește riscul de sângerare, așa că asigurați-vă că consumați scorțișoară cu moderație.

3. Ceaiul de scorțișoară poate ajuta la reducerea zahărului din sânge

Scorțișoara poate oferi efecte antidiabetice puternice prin scăderea nivelului de zahăr din sânge.

Acest condiment pare să acționeze într-un mod similar cu cel al insulinei. Acesta este hormonul responsabil pentru eliminarea zahărului din sânge și în țesuturi.

În plus, compușii găsiți în scorțișoară pot contribui și mai mult la scăderea nivelului de zahăr din sânge. Aceasta prin scăderea rezistenței la insulină, crescând astfel eficacitatea insulinei.

Scorțișoara poate ajuta, de asemenea, la încetinirea descompunerii carbohidraților în intestin. Acest lucru previne creșterea nivelului de zahăr din sânge după mese.

Cele mai multe studii au observat beneficii atunci când oamenii au luat doze concentrate variind de la 120 mg la 6 grame de scorțișoară pudră. Cu toate acestea, există dovezi că ceaiul de scorțișoară poate oferi și beneficii de reducere a zahărului din sânge.

4. Ceaiul de scorțișoară poate favoriza pierderea în greutate

Ceaiul de scorțișoară este adesea promovat pentru a ajuta la pierderea în greutate. Mai multe studii au legat aportul de scorțișoară cu pierderea de grăsime sau reducerea circumferinței taliei.

Cu toate acestea, puține dintre aceste studii au controlat corespunzător aportul de calorii. Majoritatea nu au reușit să facă distincția între pierderea de grăsime și pierderea musculară. Acest lucru face dificilă atribuirea efectelor de scădere în greutate numai scorțișoarei.

Singurul studiu care a controlat acești factori a raportat că participanții au pierdut 0,7% din masa de grăsime și au câștigat 1,1% din masa musculară. Asta după ce au luat echivalentul a 10 grame de scorțișoară pudră pe zi timp de 12 săptămâni.

Cu toate acestea, cantități atât de mari de scorțișoară pot conține cantități periculos de mari de cumarină. Când este consumat în exces, acest compus natural poate crește riscul de sângerare și poate provoca sau agrava bolile hepatice.

Acest lucru este valabil mai ales pentru scorțișoara Cassia, care conține de până la 63 de ori mai multă cumarină decât scorțișoara de Ceylon.

5. Combate bacteriile și ciupercile

Scorțișoara are unele proprietăți antibacteriene și antifungice puternice.

De exemplu, cercetările în eprubetă arată că cinnamaldehida, principala componentă activă a scorțișoarei, previne creșterea diferitelor bacterii, ciuperci și mucegaiuri.

Acestea includ bacteriile comune Staphylococcus, Salmonella și E.coli. Acestea pot provoca boli la oameni.

În plus, efectele antibacteriene ale scorțișoarei pot ajuta la reducerea respirației urât mirositoare și la prevenirea cariilor dentare.

6. Poate reduce crampele menstruale și alte simptome SPM

Ceaiul de scorțișoară poate ajuta ca unele simptome menstruale, cum ar fi sindromul premenstrual (PMS) și dismenoreea, să fie mai suportabile.

Un studiu bine controlat a oferit femeilor 3 grame de scorțișoară sau un placebo în fiecare zi în primele 3 zile ale ciclului menstrual. Femeile din grupul cu scorțișoară au experimentat semnificativ mai puține dureri menstruale. Asta în comparație cu cele cărora li sa administrat placebo.

Într-un alt studiu, femeilor au primit 1,5 grame de scorțișoară, un medicament pentru ameliorarea durerii sau un placebo în primele 3 zile ale ciclului menstrual.

Femeile din grupul cu scorțișoară au raportat mai puține dureri menstruale decât cele cărora li sa administrat placebo. Cu toate acestea, tratamentul cu scorțișoară nu a fost la fel de eficient pentru ameliorarea durerii ca medicamentul pentru ameliorarea durerii.

Există, de asemenea, dovezi că scorțișoara poate reduce sângerarea menstruală, frecvența vărsăturilor și severitatea greaței în timpul menstruației femeilor.

7. Ceaiul de scorțișoară poate lupta împotriva îmbătrânirii pielii

Studiile arată că scorțișoara poate promova formarea de colagen și poate crește elasticitatea și hidratarea pielii. Toate acestea pot reduce aspectul îmbătrânirii.

8. Poate avea proprietăți anticancerigene

Cercetările în eprubetă au observat că extractele de scorțișoară pot ajuta la uciderea anumitor tipuri de celule canceroase. Aceasta include celulele canceroase de piele.

9. Poate ajuta la menținerea funcției creierului

Cercetările pe eprubete și pe animale sugerează că scorțișoara poate proteja celulele creierului de boala Alzheimer. De asemenea, poate îmbunătăți funcția motorie la cei cu boala Parkinson.

10. Ceaiul de scorțișoară poate ajuta la combaterea HIV

Studiile pe eprubete arată că extractele de scorțișoară pot ajuta la combaterea celei mai comune tulpini a virusului HIV la oameni.

11. Poate reduce acneea

Cercetările în eprubetă sugerează că extractele de scorțișoară pot lupta împotriva bacteriilor care cauzează acneea.

Citește și Scorțișoara: Top 10 beneficii pe care le poate aduce sănătății.

Sursă foto