Ciclismul: Top 10 beneficii pe care la poate aduce sănătății Magazin

Ciclismul: Top 10 beneficii pe care la poate aduce sănătății

Ciclismul este un antrenament minunat care menține un stil de viață activ. Poate ajuta la modelarea unui stil de viață sănătos, atât fizic, cât și mental. Citește mai departe pentru a afla cum.

1. Ciclismul beneficiază gestionării greutății

Ciclismul în mod obișnuit, în special la o intensitate ridicată, ajută la scăderea nivelului de grăsime corporală. Asta promovează o gestionare sănătoasă a greutății. În plus, va crește metabolismul și va construi mușchi, ceea ce încurajează arderea mai multor calorii, chiar și în timp de odihnă.

2. Sporește rezistența picioarelor

Ciclismul îmbunătățește funcția generală a corpului inferior și întărește mușchii picioarelor fără a le suprasolicita.

Pentru a face picioarele și mai puternice, încercați de câteva ori pe săptămână exerciții de ridicare în greutate, cum ar fi genuflexiuni, apăsări de picioare și lunges, pentru a spori și mai mult performanța ciclismului.

3. Ciclismul este facil pentru începători

Este simplu să mergi cu bicicleta. Dacă aveți dificultăți cu o bicicletă standard, bicicletele staționare sunt o alternativă excelentă.

Dacă sunteți nou la fitness sau vă reveniți din cauza unei vătămări sau a unei boli, puteți merge cu bicicleta la o intensitate redusă. Pe măsură ce vă intrați în formă, puteți crește intensitatea sau puteți continua ciclul într-un ritm relaxat.

4. Este un antrenament bun pentru mușchii centrali

Ciclismul lucrează și mușchii centrali, inclusiv spatele și abdomenul. Menținerea corpului în poziție verticală și menținerea bicicletei în poziție necesită o anumită cantitate de rezistență a miezului.

Mușchii puternici ai abdomenului și ai spatelui vă susțin coloana vertebrală, măresc stabilitatea și îmbunătățesc confortul în timpul mersului cu bicicleta.

5. Îmbunătățește sănătatea mentală

Ciclismul poate ușura sentimentele de stres, depresie sau anxietate. Concentrarea pe drum în timp ce mergeți cu bicicleta ajută la dezvoltarea concentrării și conștientizării momentului prezent. Acest lucru vă poate ajuta să vă îndepărtați de discuțiile mentale ale zilei.

Dacă vă simțiți letargic sau apatetic, mergeți cu bicicleta timp de cel puțin 10 minute. Exercițiul eliberează endorfine, care la cauzează un nivel scăzut de stres și o senzație de bine.

Este posibil să vă simțiți mai încrezători și mai mulțumiți odată ce faceți din ciclism o parte obișnuită a vieții voastre.

6. Poate ajuta persoanele cu cancer

Ciclismul este un plus fantastic pentru un plan de îngrijire pentru cancer sau pentru recuperarea pacientului. Ciclismul vă poate menține, de asemenea, slab și în formă, ceea ce vă poate reduce riscul pentru anumite tipuri de cancer, inclusiv cancerul de sân.

Conform cercetărilor din 2019, a rămâne activ dacă aveți cancer de sân poate ajuta la reducerea efectelor secundare ale tratamentului împotriva cancerului, inclusiv la oboseală și la îmbunătățirea calității generale a vieții.

7. Un început pozitiv al dimineții

Începeți-vă ziua cu o activitate sănătoasă precum ciclismul. Te trezește prin creșterea circulației și îți permite să-ți începi ziua cu un sentiment de împlinire.

Este posibil să vă simțiți mai înclinați să faceți alegeri sănătoase și pozitive pe măsură ce ziua progresează.

Plimbările de dimineață postite la o intensitate scăzută pot arde grăsimile, pot spori performanța de rezistență și vă pot crește nivelul de energie și metabolism toată ziua.

Un studiu din 2019 a constatat că persoanele care au făcut mișcare înainte de micul dejun timp de 6 săptămâni și-au îmbunătățit răspunsul la insulină, ceea ce i-a ajutat să ardă de două ori mai multă grăsime decât cei care au făcut mișcare după micul dejun.

8. Previne și gestionează afecțiunile medicale

Fie că doriți să preveniți apariția problemelor de sănătate sau să gestionați condițiile existente, exercițiul regulat este esențial. Ciclismul în mod regulat este o modalitate de a evita un stil de viață sedentar și preocupările sale de sănătate însoțitoare.

Poate ajuta la prevenirea problemelor cardiace, cum ar fi accident vascular cerebral, atac de cord și hipertensiune arterială. Ciclismul poate ajuta, de asemenea, la prevenirea și gestionarea diabetului de tip 2.

9. Ciclismul este ecologic

Reduceți amprenta de carbon mergând cu bicicleta ori de câte ori este posibil.

Ciclismul este un înlocuitor excelent pentru opțiunile de transport care implică așteptarea în trafic pentru perioade lungi de timp. Este deosebit de util atunci când mergeți în locuri care sunt prea departe pentru a merge pe jos, dar tot nu doriți să luați o mașină.

Un bonus este să nu te lupți pentru un loc de parcare în zone aglomerate.

10. Îmbunătățește echilibrul, postura și coordonarea

Pe măsură ce vă stabilizați corpul și vă mențineți bicicleta în poziție verticală, vă veți îmbunătăți echilibrul general, coordonarea și postura. Echilibrul tinde să scadă odată cu înaintarea în vârstă și inactivitate, deci este vital să-l mențineți.

Echilibrul îmbunătățit este benefic în prevenirea căderilor și fracturilor, care vă pot lăsa pe margine în timp ce vă luați liber de la exerciții pentru a vă recupera.

Citește și Anghinarea: Top 8 beneficii pe care le poate aduce sănătății.

Sursă foto