CTP: Acest statut de outsider al Simonei o poate avantaja la Australian Open Sport

CTP: Acest statut de outsider al Simonei o poate avantaja la Australian Open

Cunoscutul jurnalist și împătimit al tenisului Cristian Tudor Popescu este de părere că Simona Halep poate face o figură frumoasă în acest an la Australian Open, în ciuda faptului că nimeni nu se așteaptă la un parcurs foarte lung la acets prim turneu de mare șlem al anului. Popescu a declarat la Digi Sport că Halep a arătat foarte bine în primul tur și că de acum încolo, fiind relaxată și scăpând de presiunea uriașă a câștigării unui turneu de mare șlem, lucrurile pot fi îmbucurătoare pentru tenismena din Constanța.

„Mai important decât rezultatul e modul în care a câștigat Simona, pentur că în primul set se repeta cumva scenariul de la US Open, unde estona a bătut-o. Simona a realizat cumva în timpul meciului care e soluția: să alerge, să lungească schimburile și să o facă să alerge. Din acel moment lucrurile au fost clare, pentru că Kanepi nu a putut face față stilului de joc al Simonei Halep”, a declarat Cristian Tudor Popescu, care mai apoi a ținut să adauge: „Fizicul Simonei e bun, stă bine la acest cpaitol în acest moment. Asta e foarte bine. Apoi, a servit excelent, un alt factor foarte important în acest meci. Simona s-a antrenat bine în această perioadă de pauză.”

CTP a încheiat: „Acest rezultat e extrem de important din punct de vedere psihologic. Această victorie îi dă încredere Simonei și o poate duce la un parcurs mult mai înalt decât ne așteptăm noi și decât se aștepta chiar ea înaintea turneului. Acest statut de outsider îi poate fi chiar de bun augur. Anul trecut presiunea era uriașă și o apăsa. Acum este relaxată și poate fi un mare avantaj.”

Meciul Simonei Halep din primul tur, disputat împotriva sportivei din Estonia Kaia Kanepi, a durat mai bine de două ore (mai exact, două ore și 11 minute). În turul următor, Simona o va întâlni pe Sofia Kenin, care a trecut, la rândul ei, de V. Kudermetova.