CTP: „Anul acesta premiile Oscar au fost distribuite uniform, să nu se supere nimeni” Magazin

CTP: „Anul acesta premiile Oscar au fost distribuite uniform, să nu se supere nimeni”

Cristian Tudor Popescu a comentat premiile Oscar din acest an și s-a declarat încântat că Green Book a obținut marele premiu. Jurnalistul și criticul de film este de părere că anul acesta s-a încercat să fie împăcată toată lumea, premiile fiind distribuite uniform.

„Nu m-am așteptat să câștige Green Book premiul cel mai bun film la Oscar. Roma părea favoritul și într-o oarecare măsură a și confirmat. Pentru mine a fost evident că cel mai bun film din această selecție a fost Green Book și nu atât pentru coectitudinea lui politică.”

„Evident că mp bucur că a câștigat cel mai bun film, dar nu îmi fac iluzii. Probabil că a făcut-o pentru că este foarte corect politic. Cu siguranță că a contat și acest lucru. Dar în acest film sunt foarte importante relațiile umane și felul cum sunt ele prezentate. FIlmul este centrat pe realitatea relațiilor umane. Pe viață. Iar aici cei doi actori au făcut roluri magistrale.”

„Scenariul este excelent, umorul a contat și el unul foarte mult, fiind unul de calitate. Schimburile dintre cei doi protagoniști sunt absolut încântătoare. Sunt personaje memorabile, iar eu nu voi uita acest film, așa cum probabil că se va întâmpla cu multe dintre filmele prezente în selecția din acest an.”

„Premiile au fost repartizate uniform. S-a încercat să fie împăcate toate părțile, ceea ce a dus la niște nedreptăți, în opinia mea.”

Mai jos, vă prezentăm lista câștigătorilor celei de a 91-a ediții a galei premiilor Oscar:

Cel mai bun film: Green Book
Cel mai bun regizor: Alfonso Cuaron, Roma
Cea mai bună actriţă: Olivia Colman, The Favourite
Cel mai bun actor: Rami Malek, Bohemian Rhapsody
Cea mai bună actriţă în rol secundar: Regina King, If Beale Street Could Talk
Cel mai bun actor în rol secundar: Mahershala Ali, Green Book
Cel mai bun scenariu original: Green Book
Cel mai bun scenariu adaptat: BLACKkKLANSMAN
Cel mai bun film într-o limbă străină: Roma