CTP despre alegeri: „Acesta este un vot pentru rămânerea României în UE, ceea ce este deasupra unui vot despre PSD” Actual

CTP despre alegeri: „Acesta este un vot pentru rămânerea României în UE, ceea ce este deasupra unui vot despre PSD”

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a vorbit, în direct la emisiunea Piața Victoriei de la postul de radio Europa FM, despre importanța majoră pe care o au alegerile europarlamentare din data de 26 mai. În același timp, CTP a evidențiat care sunt greșelile comise de Partidul Național Liberal în această campanie și care este cu adevărat miza din spatele acestei runde electorale.

„Suntem cu trei săptămâni înainte de aceste alegeri. Trebuie să vedem ce nu este încă jucat. După părerea mea, este vorba de electoratul nehotărât mediu. Nu mă refer la cei care nu merg la vot de ani de zile. Este greu de ajuns la ei de această dată.”

„Partidul Național Liberal a ales după părerea mea o tactică greșită prin aceste discursuri violente, cu insulte, care nu fac altceva decât să fie ecoul celor de la PSD. Prin același tip de discurs nu ești capabil să miști ceva la acest electorat în ceea ce privește alegerile din 26 mai. Blocurile sunt clare, cei care vor vota PSD, PNL, USR-PLUS orice s-ar întâmpla, iar acum se luptă pe cei nehotărâți. Iar aceștia nu trebuie speriați. Pentru că motivul pentru care nu ies la vot este fix acest bâlci. Trebuie găsite alte metode de a scoate acești oameni la vot. De asemenea, electoratul feminin este foarte important, iar acest tip de discurs violent nu atrage acest tip de electorat.”

„Dacă definim aceste alegeri ca fiind anti PSD, înseamnă să ascundem de fapt problema fundamentală a acestui scrutin, anume Uniunea Europeană. Acesta este un vot pentru rămânerea României în UE sau nu, ceea ce este deasupra unui vot despre PSD. Adevărata catastrofă este că, acest PSD, spre deosebire de toate celelalte de după 1989, dorește scoaterea României din Uniunea Europeană și chiar poate s-o facă, având în vedere contextul din Europa din acest moment.”