CTP: „Nu o să pot niciodată să mă implic în politică. Mai degrabă mă ocup să dau meditații la matematică și fizică” Actual

CTP: „Nu o să pot niciodată să mă implic în politică. Mai degrabă mă ocup să dau meditații la matematică și fizică”

Cristian Tudor Popescu s-a referit în direct la Digi 24 despre limitele care ar trebui să existe între meseria de jurnalist și cea de politician, făcând referire la candidatura lui Rareș Bogdan la alegerile europarlamentare din partea PNL.

„Am dreptul să vă cer să mă numiți gazetar. Eu nu mă consider jurnalist. Nu am fost niciodată jurnalist de televiziune. E adevărat, am câteva mii de ore la posturile de televiziune, dar nu am fost angajat niciodată. Gazeta e cu scris. Eu sunt gazetar. Asta am fost, asta voi rămâne. Sunt om de scris, lucrez cu pixul. În acest moment, noțiunea de jurnalist este cât se poate de confuză. Se aplică unor inși care nu au nicio legătură cu această meserie. Pretind că o fac, apar la televizor, dar nu au nicio treabă cu această meserie.”

„Acum lumea, inclusiv studenții de la jurnalism, vrea să se vadă la televizor atât. Să se vadă. Nu să ancheteze, să știe să pună întrebări, să aibă o pregătire în materie. Nimeni nu visează așa ceva. Visează să se vadă, indiferent ce spun. Să apară la televizor, să spună horoscop, orice, și e jurnalist.”

„Nu o să pot niciodată să mă implic în politică, în ciuda numeroaselor oferte pe care le-am avut de-a lungul vremii. Dacă renunț la meseria asta, mai degrabă mă ocup cu dat meditații la matematică și fizică, ceea ce am mai făcut. Asta are mai multă legătură cu meseria de gazetar decât are politicul cu ea. În matematică, ca și în gazetărie, tot timpul cauți adevărul. Acesta e obiectivul tău. Politicienii nu se ghidează după adevăr. Este un principiu de bază în orice partid. Meseria de jurnalist și cea de politician sunt absolut incompatibile. Pur și simplu nu se poate trece de la una la alta. Partidului îi convine, cum să nu. El cumpără imagine. E o afacere pentru partid. Acestea sunt soluțiile cele mai facile, cele mai penibile pentru partide. Mă gândesc că acum sunt niște membri PNL care nu se simt foarte bine, după ce Rareș Bogdan a venit din afară direct în capul listei.”