CTP: „Prin refuzul de a-și asuma guvernarea, USR se pretează la lucruri josnice” Actual

CTP: „Prin refuzul de a-și asuma guvernarea, USR se pretează la lucruri josnice”

Cristian Tudor Popescu a comentat în direct la Digi 24 situația politică a țării și a criticat partidele din opoziție, PNL și USR-PLUS, că sunt incapabile să se lupte cu un PSD „decapitat”.

„Eu mi-am dorit enorm ca Dragnea să dispară din peisaj. De ce? Pentru că nu am vrut să mai văd aceste două lucruri: antioccidentalismul dement, insuportabil aproape și modul în care a fost mutilată justiția în acești ani. Odată ce s-au stopat aceste procese, eu sunt mai liniștit.”

„Bun, dispare PSD-ul, dar cine rămâne? Acum nu îmi fac niciun fel de iluzii. Iată ce fac acești domni acum. Domnul Orban îi reproșează USR-PLUS că de ce au anunțat că vor un candidat separat la președinție. E absurd, cum să de ceri așa ceva? De ce să nu aibă un candidat la președinție? Își pot pune candidatul lor și au tot dreptul. Ce problemă e asta? E absurd să le reproșezi așa ceva. Nu ai voie să îi acuzi. Apoi, ce spune USR – că nu intră la guvernare, că nu vrea să se compromită. Aici ei nu au dreptate. Ei sunt absurzi. E grav. ei își fac socotelile să nu se compromită. Așa mai făcea doamna Dăncilă. Același lucru, la USR. Ei așteaptă să nu se compromită și să mai câștige niște capital politic în urma acestui lucru. Poporul a spus că trebuie schimbat acest Guvern. Iar USR se pretează la aceste jocuri josnice.”

„Vom avea din nou miting al diasporei pe 10 august. Oare o găsește din nou pe doamna Carmen Dan la Interne?”

„Cam cum arătau lucrurile dacă Dragnea era achitat? Opoziția nu este în stare în acest moment să se bată cu un partid decapitat. Auzeam că rezultatul alegerilor e fals, că au fost plătiți, că statul paralel a dat acest rezultat…”