Donald Trump acuză Google că afișează numai articolele negative la adresa sa Actual

Donald Trump acuză Google că afișează numai articolele negative la adresa sa

Deutsche Welle

Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a acuzat compania Google, prin intermediul unor mesaje postate pe rețeaua socială Twitter, că motorul de căutare promovează îndeosebi articolele negative la adresa sa, ascunzând totodată relatările corecte despre el. Google a negat cu vehemență că există vreo implicare politică, de orice natură.

Afirmațiile lui Trump sunt cu atât mai ciudate cu cât președintele american nu le-a susținut cu nicio probă și nici alte detalii nu a oferit cu privire la ce va face de acum încolo referitor la acest lucru.

„Cred că Google profită foarte mult de pe urma multor oameni și cred că discutăm de o situație extrem de serioasă aici”, a afirmat liderul de la Casa Albă.

Atacul lui Trump asupra corporației Alphabet, care administrează Google, vine după ce acesta s-a lansat în ultima perioadă în critici dure la adresa mai multor companii din domeniul tehnologiei, precum Twitter sau Facebook. Trump a acuzat aceste companii că nu permit mesajelor conservatoare să ajungă la oameni. De asemenea, a acuzat Amazon că beneficiază de pe urma companiilor mici, pe care le distruge de pe urma unei înțelegeri mai avantajoase cu serviciile poștale americane.

Google a respins orice fel de implicare politică, transmițând prin intermediul unui comunicat de presă că motorul de căutare nu este, nu a fost și nu va fi niciodată folosit pentru a favoriza agenda politică a cuiva sau o anumită ideologie politică.

Trump a admis că rezultatele căutărilor pentru termeni precum „Trump News” au fost întoarse împotriva lui din cauza faptului că acestea au afișat numai articole de la instituții de presă precum CNN și nicio publicație cu viziuni conservatoare, suerând că această practică este ilegală.

„Google, împreună cu Twitter și Facebook exploatează un teritoriu extrem de periculos și toate trei trebuie să fie atente la acest lucru. Nu este un lucru tocmai corect pentru porțiuni lergi ale populației”, a admis Donald Trump.

Facebook și Twitter au refuzat să comenteze, dar au negat orice implicare de natură politică.